Boekenbeurs 2015

Diane Broeckhoven, boekenbeursEindelijk is het weer die tijd van het jaar! De bladeren vallen van de bomen, het is al wat frisser én de boekenbeurs is gestart! Nog tot en met woensdag 11 november opent Antwerp Expo de deuren voor elke boekenliefhebber. Een evenement dat ik sinds mijn tiende nog nooit aan me heb laten voorbijgaan.

Waarom?“, vraagt u zich misschien af. “Uiteindelijk is die boekenbeurs toch niet meer dan één grote boekhandel waar je bovendien nog eens moet voor betalen als je er binnen wil gaan?” Inderdaad, de toegang kost tien euro. Maar je moet al heel veel pech hebben als je niet aan een gratis ticket raakt (de kranten, websites,… smijten er bijna mee naar je hoofd). En het is natuurlijk geen doordeweekse boekhandel. Je vindt hier quasi alle titels, auteurs komen signeren, er zijn lezingen,… De sfeer die de boekenbeurs uitademt is heerlijk. Ik wentel me er maar al te graag een weekje in.

In een vorig leven, toen ik nog bij een educatieve uitgeverij werkte, stond ik heel wat dagen op de stand. Wat een heerlijke tijd! Nu kom ik als bezoeker, maar dat is al even fijn.

Mijn doel dit jaar? Vooral niet té veel boeken kopen. Mijn lijstje beperkt zich op dit moment tot een laat verjaardagscadeau voor mijn lieftallige moeder (een boek van de nieuwe kookgoeroe, Pascale Naessens) en een nieuwe agenda voor volgend jaar. Maar mezelf kennende, zullen er op het einde van de boekenbeurs ook heel wat impulsaankopen in mijn zak zitten.

Eergisteren tekenden we al present op de vooropening. Daar kreeg ik van mijn lieve vriendin Els nog een verjaardagscadeautje. Naast een supermooie ketting van Les Cordes kreeg ik ook een hartje in Brugse kant met daarin een bruidspaar. Dat vond ze op een brocantemarktje bij Diane Broeckhoven, bij wiens ouders het nog aan de muur heeft gehangen. Heel leuk lieve dames! Enne, Diane die vind je nog een aantal keer op de boekenbeurs op de stand van Uitgeverij Vrijdag. Allen daarheen!

Kom ik jullie misschien tegen op de boekenbeurs?

21 comments

  1. Ik ga volgende week, voor de tweede keer ooit. Romans zullen er wellicht niet gekocht worden, maar wellicht wel een nieuwe agenda en misschien één of meerdere kookboeken. Als je tips hebt voor gratis tickets of kortingscodes hoor ik het graag, ik vind het best lastig om kaarten te ‘vinden’! 🙂

    Like

  2. Ik ben ook nog nooit naar de Boekenbeurs geweest, hoewel ik de geur van boeken heerlijk vind. Maar ik vrees dat ik me iets te hard zou laten gaan in impulsaankopen, waardoor de bib veiliger terrein is voor mij 🙂

    Like

  3. Romans haal ik in de bibliotheek. Wat ik me wel aanschaf, zijn naslagwerken. Maar die bestel ik bij voorkeur online. Geen boekenbeurs voor mij, dus.

    Like

  4. De jongste is helaas te klein om te gaan… Maar mijn dochter zou de boekenbeurs zeker fantastisch vinden. Ik hou gewoon niet zo van de drukte. Misschien kun je mij binnen dit en twee jaar eens tegenkomen, wanneer de jongste niet meer zo vernielzuchtig ten opzichte van boeken is 🙂

    Like

  5. Ik ging tot een paar jaar geleden ook altijd heen. Kwam thuis met 15 boeken haha, maar voor weinig geld. Vond het sowieso altijd leuk! Dit jaar kom je me uiteraard niet tegen 😉

    Like

Plaats een reactie