#boostyourpositivity : Yoga for the People

Met #BoostYourPositivity werd een nieuw thema aangesneden: Body. Ik zag al enkele persoonlijke, eerlijke getuigenissen verschijnen. En foto’s. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik jullie wil vertellen over dit thema. Ik heb geen speciale verhalen of vervelende complexen. Ik zit over het algemeen goed in mijn vel, dus wat kan je dan voor zinnigs vertellen? Maar het thema loopt nog even door, dus ik heb nog tijd.

Ik schrijf nog steeds voor de Streekkrant en de Zondag. Vandaag maakte ik een stukje over het benefietevent van Yoga For The People in het Antwerpse Sportpaleis. Op zondag 1 november verenigen heel wat Vlaamse yogastudio’s zich voor een grootschalige benefietactie ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Zondagnamiddag staat er een heel programma te wachten op de yogaliefhebbers. Er is onder andere een yogasessie van anderhalf uur en een optreden van Jean Bosco Safari. Een mooi initiatief om met jullie te delen vond ik! Deelname kost slechts vijftien euro én je steunt er een goed doel mee!

Zondag moet ik werken, ik kan dus helaas niet gaan. “Helaas?” denkt u nu misschien. Ik heb de laatste tijd al af en toe overwogen om yoga nog eens te proberen. Onder andere toen ik over online Adriene las bij Prinses. Maar dat zou bij mij niet werken. Op elk moment thuis yoga kunnen doen, dat is me wat te vrijblijvend. Uiteindelijk zou het erop neerkomen dat ik het altijd uitstel naar een beter moment. Idealiter ga ik samen met iemand naar de yoga. Sociale controle, weet-u-wel… Toen ik nog in Antwerpen woonde, deed ik al eens een poging. Ik trok met twee vriendinnen wekelijks naar de yoga. Dat ging een tijdje goed. Al duurde de après-yoga meestal langer dan de yoga zelf. Na een tijdje zijn we echter afgehaakt. Bij de enge blessures, bij mij vooral verveling.

Maar ik zou het nog eens willen proberen. Ik denk dat het vooral kwestie is van een goed yogacentrum te vinden waar er niet te zweverig wordt gedaan. Want dan haak ik af. Met de mind zit het goed, ik wil vooral “voeding” aan mijn body geven. Want ooit hoorde ik dat yoga eigenlijk ook gewoon sport kan zijn…

Weet er iemand een goede yogaleraar in Brugge? Doen jullie aan yoga?

21 comments

 1. in de yogaloft zelf wordt geen les meer gegeven. Joachim is wel een goede leraar, hij geeft in regio Brugge op een aantal plaatsen les. Wil je je verplaatsen? ik volg yoga bij Elly in Torhout en het is een echte aanrader! Ik heb al eens een stukje geschreven over haar lessen op mijn blog, als je interesse zou hebben.

  Like

 2. Er is een hot yoga in de Walweinstraat. Hoewel dat letterlijk om de hoek is voor mij, ben ik daar nog niet geweest. Leesclub op verplaatsing ;)?

  Like

 3. Yoga nog nooit gedaan, maar zou het toch wel eens willen proberen. Ik durf niet zo goed, ben echt een stijve hark namelijk en ben bang dat ik al die posities niet kan uitvoeren of over iemand heenval ofzo. Hoop dat je een leuk centrum vindt!

  Like

 4. Ik wil het eigenlijk ook wel graag proberen… Ik roep nu al zo lang dat ik dringend “iets” van sport moet gaan doen. Als je iets gevonden hebt, hoor ik het ook graag 🙂

  Like

 5. Ik heb net 7 yogasessies achter de rug. Mijn ziekenfonds (OZ) organiseerde die. Ik weet niet of de reeks verdergaat, want afgelopen woensdag waren we maar met 5. Ik kan niet vergelijken, maar ben wel tevreden en wil er verder mee gaan. Ik vind het vooral erg ontspannend en sommige oefeningen vragen ook wel een kleine inspanning, maar ze zijn nooit bedoeld voor zeer sportieve mensen. Ik weet dat er in de Langestraat yogalessen gegeven worden, maar heb nog nooit iemand gehoord die er naartoe geweest is. Hopelijk vind je iets wat je bevalt.

  Like

 6. Ik heb pilates gedaan, en hoewel ik mezelf elke week naar de les heb moeten slepen, heeft het me wel deugd gedaan. Nu probeer ik het thuis wat te onderhouden, maar dat lukt niet altijd even goed 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s