Of hoe Adele Lionel Richie weer platen doet verkopen

Lionel wie?” denkt de nog-jongere-generatie-dan-ikzelf nu wellicht. Wel, Nicole Richie is jullie wellicht wél bekend. De voormalige sidekick van Paris Hilton is de adoptiedochter van Lionel. En Lionel? Die werd bekend met de Amerikaanse soul- en funkgroep Commodores en scoorde later met Hello een gigantische wereldhit.

Wat ons in het nu brengt. Na een afwezigheid van bijna vier jaar brengt Adele een nieuwe single uit: Hello. En dat is er uiteraard weer boenk op. Lionel Richie scoorde in de jaren tachtig al enorm met Hello. Deze Hello van Adele wordt wellicht een nog grotere hit. 25 miljoen views op YouTube binnen 24 uur. In de tijd van Richie bestond YouTube niet eens…

Intuïtief dacht ik bij het horen van de eerste noten van Hello van Adele aan Lionel Richie. En ik blijk niet de enige te zijn – kijk maar eens naar bovenstaande filmpje. En nu is het wachten tot november voor de rest van haar nieuwe album.

Wat vinden jullie van de nieuwe Adele? Of toch maar liever Lionel Richie?

17 comments

 1. Haha ja dat eerste woord lijkt er zeker op, maar al snel veranderd alles. Ik vind Adele altijd al geweldig en ook van dit nummer ben ik fan. Ben benieuwd naar haar nieuwe album!

  Like

 2. Ik moet nog een beetje wennen aan die nieuwe single. En dacht natuurlijk ook meteen aan Lionel, hoewel ik in die tijd niet zo’n fan was van het nummer. Het stond in 1984 een eind op nummer één en eigenlijk was ik het snel beu gehoord. De videoclip vond ik ook ontzettend stom, dat weet ik nog. Ik moet nog altijd de eerste echte blinde tegenkomen die aan andermans gezicht zit te voelen… Dus ja, voorlopig wint Adèle bij mij. Al vrees ik dat die single niet snel op nummer één komt. Maar ja, wie ben ik…

  Like

 3. Ik ga voor Adele, al vind ik haar nieuweling toch eigenlijk wel een beetje van hetzelfde laken een pak. Ach ja, never change a winning team, zeker?

  Like

 4. Ieder zijn ding hé, al goed dat smaken verschillen…
  Maar je kan Lionel en Adele toch echt niet gaan vergelijken, los van dat ene woord zijn het toch totaal verschillende artiesten, nee? 🙂

  Like

   1. Dat is ook zo… Ik denk mss dat het gewoon express gedaan is, mooie mediastunt toch 🙂

    Like

 5. Ik ben fan van Adele maar ik mis iets in de song. Het doet me teveel aan Lionel denken, en het origineel is beter. Mss moet ik het nummer nog wat meer beluisteren. Ben er nog altijd niet goed van dat ze een klap telefoon in de videoclip gebruikt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s