#boostyourpositivity: Breakfast. “A Cola a Day…”

boostyourpositivity, danone

Boostyourpositivity is opnieuw gestart en daar lijkt iedereen in blogland erg blij mee te zijn. Falderie houdt enorm van dit soort initiatieven, dus uiteraard doen we weer mee. Deze week staat #boostyourpositivity in het teken van ontbijt en ochtendroutines. Here we go!

Het verleden

In een nog niet zo ver verleden ging ik door het leven als Miss Coca Cola. Geloof me, als er iemand Coca Cola rijk heeft gemaakt, ben ik het. Jaren terug vertrok ik vaak vroeg naar het werk en ontbeet ik dagelijk met…cola. Geen brood, geen cornflakes, alleen maar cola.Ik zie jullie ongelovige blikken en ik hoor jullie afkeuring. Het was inderdaad een slechte gewoonte en ik ben gelukkig afgekickt.  Toch zal ik Cola nooit helemaal afzweren, maar ik heb de dagelijkse portie geminderd naar één blikje per dag – en nooit meer als ontbijt.

Het heden

Intussen ziet mijn ochtend er ietsje anders uit. Ik heb de – volgens sommigen – hatelijke gewoonte om lekker lang te snoozen. Heerlijk vind ik dat; zo lekker traag wakker worden. Het gaat zelfs zo ver dat ik mijn wekker vaak bewust een half uur (of een uur) vroeger zet, om het gevoel te hebben dat ik nog lekker wat kan blijven liggen.

Als ik er dan eindelijk ben uitgeraakt, ga ik – al netjes aangekleed – naar beneden voor het ontbijt. Bijna altijd ligt er al een vers brood op de keukentafel te wachten. Als ik geluk heb, is er ook een appelsientje geperst. Afhankelijk van hoe lang ik heb liggen snoozen, neem ik mijn tijd voor het onbijt. We kijken eens op de nieuwssites, ik lees wat blogs, beantwoord al wat mails of we praten gewoon gezellig samen. Ontbijt is meestal een boterhammetje of twee met kaas/ham/… en een boterhammetje met een stuk chocolade of iets zoets. Mijn sportvoornemens liggen intussen al een week of twee aan de kant, maar in die gedachten stel ik mij ontbijt anders voor; een potje yoghurt en een stuk fruit. Al moet het kunnen om af en toe ook eens te zondigen, nietwaar?!

In een ideale wereld zou ik ook nog eens boterhammen smeren voor ’s middags of groentjes klaarmaken, maar in praktijk is daar zelden nog tijd voor. Gelukkig hebben we ’s middags cola/Quick/niets eten/…!

En voila, den Boostyourpositivity is bij deze ook hier weer gestart!

17 comments

 1. Als jij Miss Coca-Cola was, dan was en ben ik Mister Smeerkaas. Iedere morgen drie boterhammen met La Vache Qui Rit en dat al vanaf mijn tweede levensjaar. 😀

  Boostyourpositivity, is dat een vrouwenonderonsje? Want op het eerste gezicht ontwaar ik geen enkele mannelijke blogger.

  Geliked door 1 persoon

 2. Damn woman, hier is het mijn lief die blijft liggen en zorg ik voor ontbijt en de lunchkes,….leuk dat je meedoet, ga dat ook doen, morgen mijn ochtendroutine online 🙂

  Like

   1. ik moet niet veel praten, toen ik op kot zat was mijn ontbijt: een sigaret en een tas koffie

    Like

 3. Ik vind het ook zeer moeilijk om gezond te ontbijten… meestal eet ik mijn ‘ontbijt’ rond kwart na 9, half 10… ook al ben ik van half 6 wakker… ik krijg het vroeger echt niet naar binnen… koffie gaat dan weer wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s