Mijn outing #2: liefhebber van Vlaamse muziek

Ik deed onlangs al een publieke outing op deze blog. Ik blijk een van de vele Vlamingen te zijn die graag naar soaps kijkt. In deze blogpost breng ik nog meer schade aan mijn imago toe. Ik heb namelijk nog wel meer guilty pleasures. Misschien zelfs genoeg om er een hele reeks van te maken…

Mijn muzieksmaak wordt door sommigen enigszins apart genoemd. Daar kan ik hen enigszins in volgen. Nieuwe muziek ontdek ik vaak jaren later pas (Adèle wie? – Gelukkig is dat de laatste jaren toch iets gebeterd), en echt enthousiast word ik pas bij oudere muziek.

Maar wat de meeste mensen pas écht alarmeert is mijn liefde voor Vlaamse muziek. Don’t worry: het is nog niet zo ver gevorderd dat ik voor de Vlaamse schlagers ga van Jo Vally, Luc Steeno etc. Maar gezien mijn jonge leeftijd (28 – nog eventjes) vinden sommige leeftijdsgenoten mijn muzieksmaak toch enigszins zorgwekkend. Op je veertig fan zijn van Günther Neefs is wellicht lekker hip, op mijn leeftijd is het enigszins vreemd.

Voila, dat is er dan ook weer uit. Als ik een cd opzet in de auto, bestaat de kans dat het er eentje van Günther Neefs is. I love it! En daarin sleur ik ook de man mee. Afgelopen vrijdag trokken we naar het casino van Blankenberge (!!) voor een optreden van de warmste stem van Vlaanderen met de VRT Big Band. (Zo wordt hij toch aangekondigd, en dat kan ik alleen maar beamen) Het was wel wat confronterend om te zien dat 85 % van de zaal vijftig zestigplussers waren. Toch heb ik ervan genoten! En mijn man? Die vond het niet slecht, maar was waarschijnlijk toch liever naar iets hippere muziek gaan luisteren.

En jullie, houden jullie stiekem van muziek die niet helemaal bij jullie generatie past?

P.s.: Helaas kon Günther Robbie niet overtreffen met zijn Beyond The Sea – de enige teleurstelling van de avond. (Het filmpje hierboven toch maar van Robbie – kwestie van mijn leeftijdsgenoten ook een beetje te plezieren… ;-))

13 comments

 1. Vlaamse muziek kan me absoluut bekoren, maar Vlaams- dan wel Nederlandstalige nummers een heel pak minder. Waar ik op doel: doe mij maar dEUS, Vive la Fête, Millionaire, The Van Jets, Daan, etc. boven Gunther Neefs, Clouseau en consorten. Allemaal Vlaams, maar toch echt wel een wereld van verschil.
  Mais bon, les goûts et les couleurs, weet je wel.

  Liked by 1 persoon

 2. “Op je 40 fan zijn van Gunther Neefs is wellicht lekker hip….” Euh… pardon? Dat lijkt mij nu een raar beeld van veertigers hoor. Veertigers zijn zot van hele andere dingen, ga maar eens naar Werchter Classic, ’t loopt er daar vol van. Je zei zelf al dat de zaal vol zat met vijftigers en zestigers. Volgens mij schat je die mensen te jong en zijn het zestig, zeventigers. De leeftijdsgenoten van mijn ouders die zijn papa nog hebben zien zingen en die hem vooral daarom goed vinden omdat zijn stem er zo op lijkt. En omdat de sukkelaar al zo vroeg zonder ouders is gevallen…
  Ik geef toe: hij heeft een goeie stem hoor, zoals eigenlijk de meeste van die schlagerzangers. Misschien moet ik volgende keer toch eens mee. ‘k Zal zo blij zijn: lekker hip! 🙂
  (Discussies over muziek in de leesclub zullen nooit meer dezelfde zijn…….;-)

  Like

  1. Oeeeeps! Ik heb precies iets verkeerd gezegd! Ik had beter moeten weten, mijn man voelde zich ook niet geroepen, en die is toch al de vijftig voorbij… Duizend keer sorry! (Al wil ik de veertigers die wél fan zijn, nu niet gaan beledigen! ;-))

   Wel een kleine opmerking: Günther Neefs is echt geen schlagerzanger!

   P.s.: Jaaaaa, ga volgende keer mee. Wedden dat je het supergezellig vindt?! x

   Liked by 1 persoon

 3. Ik denk echt wel dat je een gevoelige snaar geraakt zal hebben bij de veertigers die deze blog lezen. :p

  Dit geheel terzijde: who cares wat je muzieksmaak is. Ik vind dat je je daar helemaal niet voor hoeft te verontschuldigen, laat staan schamen.
  Persoonlijk heb ik het niet zo voor Nederlandstalige muziek, maar ieder zijn ding, hé.

  Enne… een aantal jaar geleden bevond ik mij op een Taylor Swift concert samen met mijn papa (want mijn man was ziek). Zo een zestiger en bijna dertiger tussen pre-tienermeisjes is ook eens iets anders. 😉

  Like

 4. hahahaha, ik heb er in elk geval niks op tegen dat je muziekkeuze net ietsje anders is dan van je generatie verwacht wordt.
  Eigenlijk ben ik meer het tegenovergestelde, ga ik enthousiast mee met de jongere generatie en blijf ik artiesten en groepen die op Studio Brussel aan bod komen volgen en bekijken.
  Ook al heb ik in mijn hele brede muzieksmaak ook een boontje voor de kleinkunst van Johan Verminnen, Boudewijn de Groot en Rob de Nijs bvb.
  Vader Neefs had een bijzondere warme stem, die ook zijn zoon van hem overgeërfd heeft.
  Respect!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s