Het nieuwe tv-seizoen: keek u ook?

de bunker, vtm, medialaan

1 september betekent: kleine en minder kleine kindjes die weer naar school gaan. Te zware boekentassen, hier en daar een traantje en heel wat mama’s die ook opgelucht ademhalen dat de opvangproblemen eindelijk achter de rug zijn.

1 september is ook: de start van het nieuwe televisieseizoen. Wat brengt het najaar op de buis? Dwangers heb ik opgenomen omdat ik benieuwd ben naar een Jan Mulder zonder voetbal. Daarover later misschien meer. Deze week keek ik wel al naar de eerste aflevering van De Bunker.

De Bunker is een nieuwe tiendelige misdaadreeks op VTM. Het programma volgt een team van de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid, die opereert vanuit haar ondergronds hoofdkwartier: “de bunker”. Een reeks met o.a. Sven De Ridder, Hilde Van Mieghem, Eline Kuppens, Sachli Gholamalizad en Filip Peeters. Die laatste werd op het einde van de eerste aflevering wel al opgeblazen, die zien we dus wellicht niet meer terug. (Want De Bunker is geen soap. In soaps kan zoiets natuurlijk wel!)

De eerste helft verveelde het me nog een beetje. Ik vreesde dat de reeks niet echt op gang zou komen. Naar het einde van de aflevering toe zat er heel wat meer schwung in en groeide onze goesting om verder te kijken. Als de overige negen afleveringen doorgaan op dat elan, gaan we onszelf vaste kijkers noemen. Laat die tweede reeks dan maar al komen!

Hebben jullie deze week al pareltjes ontdekt in het televisielandschap? Waarnaar moet ik de komende weken zeker kijken?

Foto: VTM

19 comments

 1. Ook naar de bunker gekeken. k vind het goed, maar wel een beetje jammer dat alle afleveringen over losstaande feiten gaan, en er geen rode draad door alle afleveringen loopt. Maar wij blijven alvast kijken, Jammer dat Filip Peeters er al uit ligt,

  Like

 2. Oei, ik ga niet zo mee met die televisieseizoenen hier in België. Amerika daarentegen…, maar met de komst van Netflix (telkens 1 seizoen achter) ben ik ook niet meer mee daar.

  Als het dan toch over Belgische televisie gaat: ik heb deze week erg genoten van Merci Merckx. Dat is tevens ook zowat het enigste waar ik nog de Digibox voor aanzet…

  Like

 3. oh, ik had massa’s conflicten bij mijn opnames. Doordat ik ’s avonds meestal werk kan ik alleen uitgesteld kijken. Zo wist ik de clue van Bunker al uit de krant de dag erna –> bummer! Het Sterkste Netwerk heb ik bekeken terwijl ik aant Feedly’en was….het stak tegen, ga ik niet meer naar kijken

  Like

 4. Wij hebben hier geen echte TV (allez, sinds kort wel een smarttv) dus alles gaat via ’t internet. Netflix, hoera! Maar ook vanaf de winter weer Uitzending Gemist volgen voor de Nederlandse versie van Wie is de Mol en Boer zoekt Vrouw! Waarom zijn die Nederlandse programma’s zoveel charmanter dan hun Belgische tegenhangers? :p

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s