Een natte garage en Thermen R

thermen r, roeselare, sauna

Het ging een rustige zaterdag worden met veel tijd om te genieten. De ochtend draaide echter anders uit. Toen ik in de garage kwam, bleek die helemaal blank te staan. Onze wasmachine vond het nodig om dwars te doen. Even vloeken maar dan aan de slag. Achteraf bleek het een zegen. Ik ben absoluut geen huisvrouw. Ik zeg al bijna een jaar dat we dringend onze garage eens moeten kuisen. De spinnen begonnen er immers stilaan baas te worden. Dat kuisen was er echter nog steeds niet van gekomen. Afgelopen zaterdag moest het wel, noodgedwongen maar nuttig werk!

De namiddag was gelukkig iets aangenamer dankzij onze Bongobon voor een saunabezoekje, We kozen een sauna dichtbij huis: Thermen R in Roeselare. Het was de eerste keer dat we hier kwamen en het was zeker een aangename ervaring. Het saunacomplex stelde niet teleur. Sauna’s zijn nog relatief nieuw voor mij. Tot een paar jaar geleden dacht ik er zelfs niet over om ooit een sauna binnen te stappen. Ik tussen de blote mensen, ik dacht het niet! (Maar later meer daarover)

Thermen R was een indrukwekkend complex. Een aantal knappe sauna’s (met stip op 1: de Kelo Sauna), zwembad en zwemvijver, jacuzzi en een gezellig terras. Alles mooi afgewerkt, netjes en ruim. Ik vond dat er vrij veel volk rondliep, maar de grote drukte hebben we de hele tijd kunnen vermijden: telkens er een opgietsessie begon, gingen wij naar de andere kant van het complex. Vaak zaten we dan helemaal alleen in de sauna: werkelijk genieten! Het ijskoude dompelbad liet ik aan mij voorbijgaan (ooit leer ik dat nog wel eens), maar in het zwembad en de zwemvijver heb ik wel wat tijd gesleten. We sloten af met een lekker tapasbordje en een heerlijk aperitiefje. Ik wil zeker nog eens terug!

Gaan jullie wel eens naar de sauna? Leuke adresjes?

22 comments

 1. Ben er al vaak geweest, Thermen R, lekker dichtbij hé. De opgietsessies zijn er zeker ook goed, maar soms té veel show en té veel een “clubgevoel”. Al die opgieters zitten ook altijd bij elkaar te kletsen in een groepje, niet opgevallen. Het eten vind ik er wel duur, maar dat tapasbord is wel de moeite. Ik ga nog altijd liefst naar het Mineraal, bij Mechelen. (En dat voor een West-Vlaamse!)

  Like

 2. We gaan soms naar de Mirage op de Boomsesteenweg. Een goede vriendin van ons doet er zalige opgietsessies – die warmte gaat echt doorheen je lichaam, dat is echt genieten.
  Alleen dat naakt zijn, ik moet dan altijd aan Finland denken, waar mensen dat normaal vinden. Ik probeer me erover te zetten, maar dat lukt niet altijd. Wat een geluk dat ik mijn bril kan afzetten en niet alles hoef te zien:-D

  Like

 3. Wij gaan ook vaak naar Thermen R, vind het daar super, maar nu is het toch al weer een jaar of zo geleden! Ik liep daar dus zaterdag niet rond! 😉

  Like

 4. Ik ben wel benieuwd naar je blogpost over de blote mensen …
  We hebben hier ook nog een bon liggen voor een dagje sauna, bij thermen Kathara, maar het is er tot nu toe nog niet van gekomen. Ook iets met blote lijven enzo 😉

  Like

 5. Als je echt de grote massa wil vermijden moet je zeker eens naar Sileau gaan, in Gistel. Heel goede accommodatie en toch lekker rustig en kleinschalig! Het Mineraal, daar ben ik ook nog geweest, is vlakbij mijn ‘hometown’ Bonheiden. Maar daar kwam ik veel te veel blote leerkrachten tegen, niet leuk :-s
  Krijg nu toch zin om ook nog eens naar de sauna te gaan!

  Geliked door 1 persoon

 6. wij gaan nooit naar zo’n publieke sauna. Ook niet naar privésauna’s.
  Mijn broer heeft trouwens een chalet in zijn tuin staan, waarin een heuse sauna is ingebouwd, en we zijn daar welgeteld 1 keer naartoe geweest. Ook al zijn we er altijd welkom, het spreekt ons niet echt aan

  Like

 7. Très Jolie in Zedelgem blijft één van de toppers (zeker die met het ontbijt!).

  Binnenkort lees je ook nog een verslagje op de blog van mijn wellnessbezoekje via Relaxy.be, stay tuned!

  Like

 8. wij geven liever iets meer uit en gaan naar privésauna 🙂 ik ben niet zelfzeker genoeg om in mijn nudie tussen andere mensen te gaan zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s