Over mannen en wellness, Booking.com en Marilyn Monroe

platine hotel, marilyn monroe, norma jeanEen week voor we naar Parijs trokken, startte ik de zoektocht naar een leuk hotel. Booking.com is hierbij mijn trouwe kameraad. De zoektocht in Parijs naar een leuk en betaalbaar hotel was niet zo evident. “Deftig” en “centraal gelegen” zorgt in Parijs voor weinig moeilijkheden. De eis van mijn man daarentegen, trekt het prijskaartje altijd meteen de hoogte in. Meneer wil namelijk een hotel met wellness. Omdat we (voorlopig) zelf geen sauna hebben en omdat hij zich tijdens de vakantie helemaal wil kunnen ontspannen. Ik begrijp zijn vraag doorgaans wel. Behalve in Parijs. Daar heb je eigenlijk helemaal geen tijd om in de wellness wat te gaan dutten. Parijs is altijd leuk, er valt altijd wel wat te beleven. Maar goed, met veel liefde begon ik aan de zoektocht.

platine hotel, parijs, parisWe vonden een pareltje: Platine Hotel. Een leuk designhotel met niet al teveel kamers. En Booking.com deed een mooie geste: – 40 % ging er van de prijs af. Uiteraard dachten we beter te kunnen. Want is dat geen gouden regel: boeken via Booking, is altijd duurder dan rechtstreeks via het hotel te gaan? Merkwaardig genoeg was dat niet zo in dit geval. Booking.com was een stuk goedkoper, we aarzelden dan ook geen moment.

Aangekomen in Platine Hotel moesten we ons eerst even aan de Parijse normen aanpassen. In tegenstelling tot de ruime kamer in Luxemburg (eerder in de vakantie), was onze kamer in Parijs klein. In vergelijking zelfs piepklein. Als je de woningprijzen van Bourscheid met die van Parijs vergelijkt, begrijp je dat echter meteen.

Over het hotel kan ik alleen maar positief zijn: het personeel was ongelofelijk behulpzaam, onze kleine kamer was mooi en gezellig. Het hotel ademde filmsfeer uit. Marilyn Monroe was het centrale thema: in de kamer, in de gang, … Overal was zij aanwezig. Ik zou zo terug willen. Meteen.

Wat vinden jullie belangrijk bij het boeken van een hotel?

Advertenties

13 comments

 1. Typisch: alles in Parijs is klein. Ja, als je afhangt van de factor wellness ben je natuurlijk wat meer beperkt. In Frankrijk zocht ik op chambres d’hotes en boekte ik ook via booking.com, prima gelukt. Maar verder doe ik heel vaak beroep op Airbnb, bij mensen thuis en al altijd chance mee gehad.

  Like

 2. Vorig jaar voor onze huwelijksverjaardag toch ook geboekt via booking, beetje aan de rand maar… Aan de ingang van de metro…
  En dan kom je overal! Tip: we boeken tegenwoordig weekendjes via travelbird…
  Veel goedkoper als je goed uitkijkt, maar zijn wel bijna altijd arrangementen.

  Like

 3. Het allerbelangrijkste voor mij is het bed. Als ik zie dat het een ijzeren of houten bed is, ga ik al afhaken, ik wil een goeie boxspring. Althans hij moet er al zeker goed uitzien. Dat is dan nog geen garantie dat je er effectief goed in zal slapen. Als ik voor een week op vakantie ga heb ik graag een ruime kamer. Voor een citytrip in de zomer mag het iets minder zijn, dan ben je meer buiten. En voor een speciale gelegenheid, mag het gekoppeld zijn aan een tikkeltje luxe en een lekker etentje. Voor Wim zijn 55 ste verjaardag gaan we naar http://www.vouslévous.be

  Like

 4. wij hechten vooral belang aan de prijs en het ontbijt.
  Hoe de kamers zijn is relatief minder belangrijk. Wij verblijven er sowieso weinig in, wat heeft het dan voor zin om zoveel meer te betalen?

  Like

 5. Belangrijk voor mij zijn netheid (met stip op 1), bed en vriendelijkheid van personeel. In Parijs tot nu toe niet te klagen gehad, ook niet over de grootte van de kamer.
  Ik boek wel altijd via http://www.hotels.com want zij geven dezelfde prijzen als booking.com met dat verschil dat elke overnachting een puntje waard is. 10 punten geeft je recht op een gratis nacht t.w.v. het gemiddelde van de 10 verzamelde nachten. Op die manier heb ik al een keer gratis in Parijs overnacht (in centrum + ruime, nieuwe kamer!) en in een chique hotel in Londen.

  Like

 6. Zeker bij citytrips kijken we altijd naar een aanvaardbare standaard van het hotel én de locatie. Want je kan goedkoop af zijn maar wel buiten de rand van de stad liggen. Wellness zou voor ons geen must zijn bij een citytrip, want je bent bijna niet in het hotel dan. En zoals Mrs. Brubeck al zei: travelbird biedt vaak goeie arrangementen aan.

  Like

 7. Toen mijn broer vorig jaar trouwde hadden we ook in de buurt van het feest (Gent) een hotel geboekt zodat we ’s nachts niet meer naar huis moesten rijden. Blijkbaar hadden we een aparthotel. Dat was een klein appartementje als hotelkamer. Met een aparte kamer, keuken, zithoek, eetplekje. Alleen jammer dat we er niet van genoten hebben 😀 (4u in bed en om 11u uitchecken 🙂 )

  Like

 8. Wij gaan niet vaak op hotel-hotel, maar áls we het doen kijken we vooral naar de locatie, het is niet de bedoeling dat we nog twee bussen moeten nemen voor we in het centrum zijn. Daarnaast kijk ik ook naar de inrichting. Het is maar om te slapen, maar als ik kan kiezen, heb ik liever iets met een beetje karakter dan een steriel hotelkamertje genre wat je dikwijls bij Accor ed ziet.

  Like

 9. Locatie vind ik het allerbelangrijkste. Maar wij zoeken daarnaast ook vaak iets met persoonlijkheid of met dat ietsje meer qua inrichting, architectuur of faciliteiten. Een goed ontbijt hoort er ook bij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s