Leuke tips van Kleur- en Stijlatelier

KLEUR

Gaat Falderie solliciteren bij de cliniclowns?”, denk je misschien bij het zien van deze foto. Geen slecht idee, maar kloppen doet het niet. Bovenstaande foto is een herinnering aan de leuke namiddag die mijn moeder voor mij, mijn schoonzus en mijn schoonmoeder organiseerde.

Mijn moeder is al enkele jaren kleur- en stijlconsulente. Enkele jaren terug kreeg ik al eens een kleuranalyse van haar. Ik bleek – tot mijn eigen afgrijzen – een zomertype te zijn. Afgrijzen want: zomertypes staan eigenlijk niet met de kleur zwart. En laat dat nu eens mijn favoriete kleur zijn als ik nieuwe kleren ga kopen. Exit zwart denk je dan? Ik probeer het soms wat te vermijden – er zit al iets meer kleur in mijn kast – maar zwart helemaal opgeven: no way! Waar ik me echter wel in kan vinden zijn de typische karaktertrekken van een zomertype: houden van de mooie dingen in het leven, goede gastvrouw, zacht en lieftallig… Behalve het zwart ben ik overigens best tevreden met de kleuren voor het zomertype.

Nu mijn moeder via het Nederlandse stylisten te huur een bijkomende opleiding volgt mochten wij haar testpersonen zijn. Mama dook mee de kleerkast in en het “verdict” viel al snel. Ook hier moest ik weer even slikken: ik blijk namelijk onder de noemer “romantisch” te vallen. (Met romantisch is uiteraard niets mis, maar ik associeer het al gauw met zeemzoet en flauw…) Ook nu kreeg ik weer heel wat goede tips: over het beste model en de beste stof voor een rokje voor mij, over welke jeans ik best koop,…

Dat mijn moeder er een interessante en leerrijke namiddag van maakte, verbaasde me niets. Ik verbaasde haar echter wél met mijn kleerkast. Ze verwachtte namelijk een kast vol miskopen en kleding die ik amper draag. Niets daarvan echter: wat ik koop, draag ik doorgaans ook vaak én ik heb zelden spijt van een aankoop.

Zo’n analyse is een echte aanrader. Zowel voor wie amper met zijn kleding bezig is, als voor iemand die er veel van weet. Wil je er meer van weten of wil je zelfs eens deelnemen aan een namiddag/een namiddag organiseren? Surf dan zeker naar haar website (kleur- en stijlatelier), of laat je vraag hier achter!

15 comments

  1. Goh nog nooit gedaan, en ik vrees dat ik soms wel eens iets koop wat niet bij “mijn type” past, maar daar trek ik me dus niks van aan. Als ze me zouden zeggen dat ik mooi sta met groen, dan ga ik dat nog altijd niet aandoen hoor. 😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Het lijkt me wel interessant, ik hou ook vooral van zwart. Als ik echter een geel kleedje met groene bolletjes draagt zegt men wel expliciet dat ik er mooi mee ben. Dat is nog nooit gebeurd met iets zwart 😀 haha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s