Extra korting bij Colruyt?

colruyt

Liefste mensen,

Deze ochtend schreef ik onderstaand bericht over een artikel in De Standaard. Johan Boonen liet me weten dat de krantenkop niet helemaal klopt en dat het gaat over een actie waarbij de servicekost voor Collect&Go wordt verminderd indien je in de daluren je bestelling komt ophalen. Uit het artikel interpreteerde ik – en nog heel wat anderen – dat het in het algemeen ging over shoppen in de daluren. Dat klopt dus niet, mijn excuses! Meer info op: Shopmob.

Groetjes,

Falderie

Oorspronkelijk bericht:

Een opvallende kop gisteren in De Standaard: “Colruyt beloont klanten die in daluren komen winkelen“. Het gaat om een proefproject waarbij Colruyt in een van de filialen korting en extra spaarpunten geeft aan klanten die tijdens de daluren komen winkelen. Op het eerste zicht een mooi idee want: het wordt minder druk tijdens de “spitsuren” én je krijgt extra korting als je toch in de daluren in de supermarkt raakt.

Toch waren we thuis geërgerd door het artikel. Want geloof jij dat Colruyt de brave klantjes die in de daluren shoppen zomaar  korting zal geven? Dat moet toch van ergens komen? Kleine gok: de gewone prijzen zullen iets omhoog gaan. Want geloof jij dat Colruyt extra budget gaat vrijmaken om klanten in de daluren te belonen?

Nu ja, ik ga sowieso heel zelden naar Colruyt. Omdat ik het een vreselijk wanorderlijke winkel vind en – en dat is misschien wel een belangrijkere reden – hun winkelkarretjes zijn onhandelbaar. Probeer daar maar eens een bocht mee te nemen… (Maar de Nutella en Spa rood worden door mijn man wel in Colruyt gehaald, want – eerlijk is eerlijk – de merkproducten zijn gewoon stukken goedkoper bij hen)

Waar winkelen jullie? En wat vinden jullie van de actie van Colruyt?

15 comments

 1. Ik weet niet goed wat ik van die actie moet denken want volgens mij is ook niet iedereen in de mogelijkheid om zomaar tijdens de daluren te gaan winkelen. Ik ga ook niet zo vaak naar Colruyt omwille van de drukte en het ongezellig winkelen al zou ik ook wel meer willen gaan omdat het inderdaad goedkoper is! Bij ons is het meestal Carrefour.

  Like

  1. Beste Inge. Het gaat hier over een proefproject in het kader van het project ShopMob, waarvan ikzelf projectleider ben. Er worden verschillende zaken uitgetest in een aantal pilootwinkels. Eén bepaalde actie is het verminderen van de servicekost voor collect&go indien je in de daluren je bestelling komt ophalen. Het gaat hier dus NIET om een korting op de producten. Meer info op http://www.shopmob.be
   Met vriendelijke groet,
   Johan Boonen
   Vlaams Instituut voor Mobiliteit

   Like

 2. Wij gaan voor de ‘gewone’ boodschappen naar Delhaize. Het ‘groot gerief’ (drank, pampers…) wordt door manlief in de Colruyt gehaald. Ik durf ook wel eens bij Aldi of Lidl binnenstappen en elke keer sta ik ervan versteld hoeveel ik mee heb voor hoe weinig geld, in vergelijking met Delhaize dan.

  Like

 3. Ik ben ook niet echt blij met die actie, omdat ik vrees dat het een trend gaat worden, en ik als alleenstaande en fulltime (5/5) werkende normaal gezien niet in de mogelijkheid ben om tijdens de daluren te gaan winkelen. Ik ga ook weinig naar Colruyt, om dezelfde redenen als jij (ik heb tevens zo’n hekel aan dat kassa-systeem), eerder ga ik naar Carrefour/Proxy Delhaize/bio-winkels… Extreem goedkoop geproduceerd voedsel mijd ik omdat ik vind dat daar een “reukje” aan vasthangt…

  Like

 4. Het is komkommertijd (letterlijk en figuurlijk) dus probeert Colruyt weer iets nieuws uit, komen ze in het nieuws maar wordt dit terug veranderd binnen afzienbare periode. En die karretjes, inderdaad onhandelbaar 🙂

  Like

 5. De karren zijn lastig en de winkel inderdaad dikwijls onoverzichtelijk. Bovendien veranderen ze te vaak de producten van plaats. Maar wij gaan er gemiddeld één keer per maand, want je vindt er wel een boel dingen en hun prijzen zijn zeer competitief. En wat die actie betreft? Ach, is dat niet een algemene trend? Money, money, money…

  Like

 6. Ik ga éénmaal per week naar de Colruyt winkelen, en ik ben daar zeer tevreden, ook al word ik niet gesponsord om dat te zeggen 😉 Ik ga sowieso tijdens de daluren, dus als ik daarvoor beloond word kan ik daar prima mee leven. Ik geloof ergens dat hun omzet zo groot is dat ze dat extraatje voor de daluren wel kwijt kunnen, maar misschien ben ik wel erg naief. Niet misschien, ik ben gewoon erg naief.

  Liked by 1 persoon

 7. Als het is zoals de meneer van die firma hierboven zegt en ze hun gewoon collect en go in de daluren gaan goedkoper maken dan vind ik het een storm in een glas water. Ze hebben de service enkele jaren geleden trouwens duurder gemaakt dus zo’n verschil zal het niet maken. Colruyt is net zo “onaantrekkelijk” winkelen omdat ze hun artikelen niet “tentoonstellen” zoals Delhaize en andere supermarkten. Ik ben grote fan al doe ik vooral Collect en Go (en ja, tijdens de daluren, dus danku)

  Like

  1. ik soms hoor. maar ik moet bekennen: het is familiaal bepaald. Wij gingen altijd naar Delhaize en dat ben ik gewoon blijven doen. Bovendien zijn de huisproducten van Delhaize best concurrentieel met die van andere supermarkten – en van betere kwaliteit blijf ik geloven… 😉

   Like

 8. Basisproducten (yoghurt, melk, water, choco, chocomelk…) halen wij in de Aldi en zijn er ook heel erg content van.
  Andere producten (verse groentjes, fruit, vlees, charcuterie…) halen wij in de Carrefour, omdat het al jaren een gewoonte is om daar te winkelen.

  Like

 9. ik vind de karren van de Colruyt net de handigste van al! Met die karren waar de 4 wielen kunnen draaien moet ik veel te veel “meewringen” om de kar in goede banen te leiden, wat met de karren van de Colruyt véél makkelijker gaat. Het is gewoon een kwestie van gewoonte.
  Wij gaan voor onze grote boodschappen steevast naar de Colruyt. Prijsbewuste consumenten (zoals wij) kunnen daar gewoon niet omheen dat dit al jaren de goedkoopste winkelketen is. Zelfs voor producten die je in Aldi of Lidl haalt!
  Voor groenten gaan wij wel nog af en toe naar de buurtwinkel, en op zondagvoormiddag naar de dichtbijzijnde Delhaize.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s