Over smaak valt niet te twisten

Ze zijn weg. En dat is maar goed ook.

Met “ze” bedoel ik de Reuzen van Royal de Luxe. De hele wereld leek het afgelopen weekend wel in de ban van die beestjes. Je kon je Facebook, Twitter of Instagram niet openen of daar stonden ze. Idem voor de krantensites of het nieuws op televisie. Ik vind het best hoor. Leuk dat velen er zo’n plezier aan beleven en er zo in opgaan. Maar laat het aub geen verplichtig zijn.

Ik durfde het aan al lacherig aan “Wat is dat toch met die verdomde reuzen?!” op Facebook te posten. Wat een reacties kwamen daarop! Niet normaal. Enkele gelijkgestemde zielen. Maar een groot deel reageerde érg heftig op die woorden. En aan hen deze boodschap: nee, ik ben niet verzuurd, ik heb wel verbeelding en ik ben geen droogstoppel.

Des goûts et des couleurs, on ne discute pas. Ik zie het gewoon niet. Wat er zo prachtig is aan die Reuzen. En dat lijkt me mijn goed recht, toch?!

Los van het feit dat ik de magie niet voel, heeft de gebrekkige organisatie in Antwerpen me ook geërgerd. Ik moest gisterenochtend op het Zuid zijn en had daarvoor heel wat extra tijd ingecalculeerd. Dat ik op de Vlaamse Kaai niet zou kunnen parkeren had ik al begrepen. Ik begrijp dat je een slapende oma niet mag storen. Maar dat alle straten richting Schelde op het Zuid waren afgesloten en dat er nergens deftige signalering stond, dat was vervelend. Uiteindelijk ben ik in de parking van de Nationale Bank verzeild geraakt. Wegens nergens op het Zuid nog plaats… En ook dat, lieve mensen, heeft niet bijgedragen tot mijn liefde voor de reus.

En jullie, zijn jullie de reuzen gaan groeten?

11 comments

 1. Ik hou niet van poppen en heel de heisa die notabene achter mijn hoek gebeurde en het verkeer dramatisch in de war stuurde maakte mijn liefde niet groter, ik snap de heisa niet, totaal niet,…het is als rasechte Antwerpse aan me voorbij gegaan,….

  Like

 2. Ik had deze blog ook kunnen schrijven 🙂 Mij ontgaat de zogenaamde magie van dit spektakel ook en ik begrijp niet dat mensen daar zo lang voor in de file of drukte durven te gaan staan. Maar dat is nu eenmaal het spel van “smaken verschillen”.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik begrijp je 100%. Ik heb ze gezien omdat ik er naast werk en ze door de straat passeerde. Maar ik ben vrijdag gestopt met werken om 14.00 uur, terwijl beide reuzen ‘een dutje’ deden. Omdat die kleine dat ook op 150 van mijn werkdeur deed. Mijn lief wou er dit weekend naartoe. Ik heb hem plezier gewenst, maar dat ik niet in die ellende wou terechtkomen. Hij is dan ook maar thuisgebleven.

  Like

 4. De vriendin waar ik logeerde tijdens Graspop was er ook over bezig, hoe knap het niet was en zo… Mijn lief en ik, wij hoorden iets van ‘een miljoen toeschouwers’, ‘Antwerpen’ en ‘mechanische reuzen’ en hadden al genoeg. Niks voor ons, en ik snap de heisa evenmin. Blij dat we in Graspop tussen de ‘metal reuzen’ zaten… 🙂

  Like

 5. ik had er ook geen behoefte aan om in die menigte te gaan staan voor een dergelijk spektakel.
  Maar ik heb er ook niks op tegen hoor, ik gun ieders geluk van de toeschouwers die er wél waren.
  Wel jammer dat er zo weinig rekening gehouden werd dan met mensen die er niets in zagen en door Antwerpen moesten…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s