De heilige Falderie

untitled

Falderie was er even tussenuit. Samen met vier sympathieke mannen (waarvan één haar eigen man) trok Falderie – die eigenlijk Valerie heet – naar…Saint-Valery-Sur-Somme. We vertrokken vrijdagmiddag en kwamen zondag laat weer thuis. En geloof mij: dat deed deugd! Behalve die twee dagen Parijs na onze trouw heb ik dit jaar amper vakantie gehad, laat staan dat ik er eens even tussenuit kon trekken. (Wat als voordeel heeft dat al die vakantiedagen wel nog op mij liggen te wachten…)

Saint-Valery-Sur-Somme dus. Ideaal want: amper 2,5 uur rijden, in juni nog niet erg veel toeristen, aan de zee en het strand,… Wat we daar gedaan hebben? Niet bijster veel. De mannen hebben gekaart, Falderie heeft wat gelezen, we speelden een partijtje minigolf (ik eindigde niet laatst!) en we…maakten een wandeling van drie uur. Leuk dacht ik, een beetje wandelen op het strand en in de duinen. Fout gedacht dames en heren. Afzien dat het was, ploeteren door de modder deden we. Maar ook dat was ergens wel leuk! Al werd er wel gelachen met mij, niets gewoon dat stadsmeisje… En toen ik een stel koeien in de verte met schapen verwarde, was er uiteraard gelach alom…

En jullie? Leuke plekjes in de buurt waarnaar jullie soms eens gaan om de dagelijkse drukte te ontvluchten?

14 comments

 1. Fietsen met B hier in de buurt en net over de grens, we hebben een paar erg mooie fietsroutes rond Hoogstraten, dat is gelijk aan goeie gesprekken, hoofd leegmaken en terrasjes doen 🙂

  Like

 2. Prachtige foto! Het kan misschien vreemd klinken, maar ik kan dus even goed het hoofd leeg maken ergens in Londen als midden in de natuur.
  Tip dichtbij: even voorbij Knokke, richting Groede rijden. Weg met die lelijke gebouwen aan zee hier in België. Of net de andere kant uit in Frankrijk. Zalig vertoeven daar!

  Like

 3. Die foto Is echt schitterend!! Klinkt als een fijn uitstapje! En ik vlucht graag de grens over naar Florenville, ik ben dol op de Ardennen echt waar!

  Like

 4. dat plekje was dus weloverwogen, Valerie… 😉
  Een vast plekje om ’s uit te waaien hebben wij eigenlijk niet, maar samen met vrouwlief gaan fietsen doet me veel.

  Like

 5. Als ik thuis vertrek ben ikbinnen de 5 minuten op allerlei paadjs en wegjes waar het heel erg rustig is.
  En een dagje zee kikkert mij altijd helemaal op. Zowel in de zomer als in de winter, even helemaal uitwaaien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s