Eurovisiesongfestival: eentje uit de oude doos

Wie Twitter of Facebook kan er niet aan ontkomen: ’t is weer de tijd van het jaar. De poppenkast van het Eurosongfestival komt weer tevoorschijn. Wat zijn de tijden op dat vlak toch veranderd! (Mijmert deze oude geit)

Toen ik nog heel klein was, was het een leuke traditie. Om de twee jaar de Vlaamse preselectie volgen en uitkijken naar het hoogtepunt: de krachtmeting met de andere landen. Meestal een trieste teleurstelling overigens,… De laatste jaren laat ik Eurosong wijselijk links liggen. Gisteren kwam ik al zappend enkele zangers met het syndroom van Down tegen die blijkbaar voor Finland zongen. Mooi dat zij ook een kans krijgen, maar is hun plaats wel het Eurosongfestival? Verder heel middelmatige muziek, dus keek ik maar iets dat ik eerder al had opgenomen.

Omdat het tegenwoordig niet veel soeps is, neem ik jullie mee naar het verleden. We gaan terug naar 2006. Het jaar van Kate Ryan en haar veelbesproken kniezwengel. De meest opvallende kandidate toen vond ik echter niet Kate Ryan, maar wel Silvia Night. Een beetje de Ijslandse Ushi als ik het goed heb. Ik vond haar verfrissend, uitdagend en hilarisch. Als ik nu echter naar het filmpje kijk en luister, besef ik dat nostalgie beter in je hoofd blijft zitten en dat je er geen bewijsmateriaal voor moet gaan zoeken…

Wie vonden jullie de meest memorable kandidaten?

14 comments

 1. Daar ben ik het helemaal mee eens; Ik ben nog van de tijd van Abba. Die heb ik zien optreden op het Eurosongfestival als kind en die vind ik nog steeds de beste.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dan is er voor mij maar één kandidaat: Molitva, de winnaar van 2007. Enige winnaar in de laatste 20 jaar waar ik nog steeds kippenvel van krijg :-).

  Like

 3. Hun namen ben ik al lang weer vergeten, maar de mannen met hun maskers! Dat was durven, lef hebben en eerlijk, ik vond het nog goed ook!

  Like

 4. De tijd dat je in je eigen landstaal moest zingen, dat waren nogal tijden. Ik vond het wel wat hebben, zo al die culturen en talen.
  Nu pikken ze te veel in op het commerciële en daar heb ik op dit festival weinig boodschap aan.

  Like

 5. Ik volg Eurosong niet, vind het eigenlijk een beetje ‘belachelijk’. Helemaal niet zo’n goede liedjes en bepaalde landen stemmen toch altijd voor elkaar dusja.. 🙂

  Like

 6. Vroeger zaten we met z’n allen voor tv, want dit was het programma van het jaar, dit moest je gezien hebben… de laatste jaren gaat het aan mij voorbij, zo erg zelfs, dat ik niet weet (ook dit jaar niet) wanneer het precies is of zal zijn of geweest is…

  Like

 7. ik vrees dat ik wat verder in de tijd moet teruggaan om nog mooie liedjes te vinden. In de tijd dat we nog ieder jaar spannend zaten te kijken. En de tijd dat er nog écht punten te verdienen waren met goeie zang…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s