Op de planning: Maceo Parker

Maceo Parker, Prince, muziek

Op een schone lentedag ontdekte ik de muziek van zijne purpelen hoogheid. Blikseminslag. Fanatieke fan geboren. Intussen zijn we tien jaar verder en is de wervelende passie wat gaan liggen. Al blijft hij de allergrootste (figuurlijk uiteraard). Maar ik hoef niet meer zo nodig élk nieuw nummer of élke obscure bootleg ontdekken. In die fanatieke periode ontdekten we (we want na enkele jaren werd ook mijn zusje door het virus aangestoken. en zoals dat gaat: zij werd nog fanatieker…) ook een van de vele getalenteerde muzikanten van dien kleine: Maceo Parker. Een steengoede saxofonist.

Goeie ouwe Maceo (van bouwjaar 1943!) zagen we intussen al een keer of drie aan het werk. Morgen wordt onze vierde keer: in de Brusselse Bozar. Een feestje om naar uit te kijken. En om achteraf ongetwijfeld over te denken: verdomme toch, hoe doet die kerel het?! Meer dan dubbel zo oud en toch was hij na drie uur optreden minder moe dan al die jonkies die voor zijn podium stonden te dansen!

Hoe zit dat bij jullie? Dwalen jullie wel eens van je favoriete artiest naar diens muzikanten?

4 comments

 1. O ja, onlangs concert gezien van Pj het manneke achter de basgitaar bij Sioen. Met een heel nieuw concept. Een soort muziek die we bij hem leerden kennen. Maar ik weet nu begot de naam niet meer, iets van hydrogen sea

  Like

 2. Hiero ik ook! Larry Graham via Prince en Sly & The Family Stone, net als jij Maceo Parker dus, Bootsie Collins via Parliament/Funkadelic. Carlos Jobim via Joã en Astrud Gilberto (het meesterbrein achter de Bossa Nova), de nevenprojecten van Nile Rodgers en Bernard Edwards (de mannen achter Chic), alles wat ook maar met Daft Punk heeft te maken en ga zo maar verder. 🙂

  Like

 3. als je Jean Blaute en Eric Melaerts tot begeleidende muzikanten rekent (wat ze natuurlijk ook vaak zijn), dan heb ik ze samen al bezig gezien én van genoten!

  Like

 4. Zijn purperen “hoog”heid Prince, geniale artiest die we vorig jaar nog gezien hebben voor de 4de of 5de keer. Liefste en ik hebben een afspraak: als hij naar Belgie komt gaan we zien, sowieso.
  Helaas zijn de muzikanten en artiesten die hij in zijn kielzog heeft genomen niet allemaal van het niveau van hemzelf. Maceo Parker is een van de weinigen die wel wat faam en naam heeft kunnen maken..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s