Zeg niet te gauw “’t Is weer een vrouw” (maar wel dus…)

Eén goede raad: denk nooit, maar vooral zég nooit luidop “Lang geleden dat ik nog eens iets met de auto heb voorgehad“. Want nog voor je die zin goed en wel hebt uitgesproken…KNAL…BOEM…Ongeval met de wagen.

Deze middag wilde ik de auto parkeren. Had ik dat maar nooit gedaan. Ik reed een smal pad met wagens aan twee kanten in en vond in die lange strook uiteindelijk geen parkeerplaats. Niets aan te doen, ik moest er weer uit. Draaien ging niet, dus reed ik achteruit. En ik had het daarvoor gezien, die auto die fout geparkeerd stond, maar onverwachts stond hij toch wat dichter dan ik dacht. Knal ertegen. Een bluts in elke wagen. Wat nu gedaan? Ik stond op een plaats waar heel wat mensen een hele dag geparkeerd staan omdat ze in de buurt werken. Eerlijk als ik ben dus maar een papiertje onder de ruitenwisser. Maar dan dacht ik…wat als een flauwe plezante dat papiertje met mijn contactgegevens er weer vantussen haalt? Geen nood, dacht ik, ik bel naar de politie!

Politie Oudaan. Ik doe telefonisch mijn verhaal. Een wat boertige man laat me amper uitspreken. “Joah madammeke, godde oangift doewn ofnitte?” Ik leg hem vriendelijk uit dat ik geen aangifte wil doen, maar vraag hem of dat niet op een of andere manier kan vastgelegd worden. (want ik heb achteraf natuurlijk geen zin om van vluchtmisdrijf te worden beticht…) Gaat niet volgens hem. Ik moet of aangifte doen, of hem gerust laten. (mijn vrije interpretatie van zijn antwoord uiteraard) Tot zover de politie, uw vriend.

Na een dagje sudderen (van het verschieten, van de ergernis, maar ook van de irritatie) kreeg ik gelukkig net telefoon. Van een heel aimabele man die me bedankte zo eerlijk te zijn om een briefje tussen zijn ruitenwisser te stoppen. Eind goed, al goed.

14 comments

 1. Bij mij lag er ook ooit een briefje onder mijn voorruit: iemand was tegen mijn wagen gereden, dacht dat er niks aan was, maar was toch zo galant om zijn naam en telefoonnummer na te laten, ‘voor in het geval dat’.
  En onlangs is er een paaltje tegen mijn auto gereden in een parkeergarage. De lomperik. 🙂

  Geliked door 3 people

  1. maar een beetje vriendelijkheid is toch niet teveel gevraagd?
   en een beetje professioneel advies was ook welkom geweest 🙂 want: meisje + botsing met de auto = paniek!

   Like

 2. Goed dat je een briefje hebt achtergelaten!
  En ik snap die politieman juist helemaal niet: ok, ze kunnen misschien niet echt iets doen, maar dan kan je dat nog altijd op een vriendelijke en beleefde manier uitleggen i.p.v. iemand boertig af te schepen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s