Bewijs het maar, Rudy Soetewey!

10460506_10153158902389204_3759460923190055691_n

(Foto: Tom Bergs)

Het lijkt weer goed te gaan met Vlaanderen boekenland. Harold Polis wordt immers noch CEO van de Belgische voetbalbond, noch burgemeester van Antwerpen. Onder de vleugels van Uitgeverij Pelckmans richt hij Uitgeverij Polis op. En dat kan volgens mij alleen maar een succes worden.

Ook Rudy Soetewey is in topvorm. Gisterenavond was het verzamelen geblazen bij Volkssterrenwacht Urania in Hove voor de voorstelling van zijn nieuw boek: Bewijs het maar. Het was journalist en boekenliefhebber Patrick Van Gompel die een korte inleiding bij het boek gaf. Deze nieuwste misdaadroman van Soetewey verscheen bij de fijne Kempense uitgeverij Kramat.

Moest u nu denken “heel leuk, maar misdaadromans zijn niet zo mijn ding“, lees dan toch maar even verder. Ik dacht namelijk hetzelfde, maar ik heb mijn mening na het lezen van 2017 drastisch gewijzigd. Soetewey won niet voor niets de Hercule Poirotprijs en de Diamanten Kogel. Zijn boeken zijn geen licht verteerbare misdaadromans die je zo weer vergeten bent. Hij tilt het genre naar een hoger niveau. Met een waterdichte plot, vakkundig uitgewerkte personages en een vlotte schrijfstijl.

Ik ben nog even bezig aan Grote Verwachtingen (Great Expectations) maar daarna beloof ik u een recensie van Bewijs het maar.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s