#boostyourpositivity, Relax, don’t do it, when you want to, go do it!

Het is een beetje triest maar we zijn intussen in de finale week van #boostyourpositivity aanbeland. Deze week gaat het over ontstressen, toevallig één van mijn grootste specialiteiten.

Het is niet zo dat ik nooit stress heb. Uiterlijk zal je het niet zo merken, maar innerlijk ben ik heel soms een enorme dramaqueen. Af en toe. En altijd maar heel eventjes. Ik heb maar vijf seconden nodig om van een mug een olifant te maken. In mijn hoofd. Ik zal het zelden uitspreken. En nog eens vijf seconden later besef ik gelukkig al: “Falderie, stop! Waar ben je weer mee bezig!”

Eigenlijk ben ik een van die mensen die relatief stressloos door het leven gaat. Onder het motto “je kan maar doen wat je kan doen” is het leven een stuk gemakkelijker. Ik ben altijd zo geweest. En als ik dan toch een ietsiepietsie stress heb zijn er volgende trucs:

– Autorijden. Met stip op nummer 1. Behalve als je in de file staat, dat is eerder een bron van ergernis. Maar er is niets zo zalig als kilometers op de autostrade gaan rijden, een uur of twee later op je bestemming aankomen en denken “Huh, waar ben ik de voorbije twee uur geweest?

– Drinken. Met maten. En soms met mate. Toch eens gestresseerd? Geen betere remedie dan met wat goede vrienden op café hangen. Uren en uren. Wedden dat je je op het einde van de avond al veel beter voelt? (Of het niet meer helemaal beseft…)

– Soaps kijken. Het helpt. Je hoofd is meteen leeg en je wordt helemaal in de wereld van de soap gezogen. Ik heb er zo eentje, een favoriete soap. Maar ik ga me hier nog niet outen, daarvoor ken ik jullie nog niet lang genoeg… 😉

9 comments

 1. Soaps of ander luchtige televisie… Komen eten, of the Renovators, of al die andere wijventelevisie op vijf. Niks beter dan kijken en aan niks denken.
  Ik ben ook van het principe: wat vandaag niet kan, is voor morgen. En nog een gedachte, maar iets luguberder ofzo’ als ik morgen tegen een boom knal, ik zal niet geweten wat ik niet gedaan heb.

  Geliked door 1 persoon

 2. Autorijden is geweldig als je geen vertraging hebt. Muziekje op en gewoon gaan 😀 Ook altijd tof om zo door de verschillende landschappen te rijden (bvb het platte van de Westhoek in vergelijking met het Hageland etc)

  Geliked door 1 persoon

 3. hahaha, mooi logje!
  Hoe ouder je wordt, hoe stressbestendiger je wordt. Althans, dit is mijn ervaring.
  Van autorijden ontspan ik niet echt, ik erger mij vaak aan het domme en onverantwoorde rijden van anderen.
  Maar af en toe jezelf ’s goed laten gaan met vrienden is bijzonder nuttig om alle zorgen te vergeten. En meer… 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik wou dat ik wat meer op jou leek. Ik ben een stresskieken. Maar je ontstresstips pas ik wel toe: drinken met maten, soapen (Grey’s anatomy ) alleen autorijden niet zo. En Franky goes to Hollywood. OMG I love that song.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s