Fifty Shades of Grey: the movie

fifty shades of grey, vijftig tinten grijs

Ik schreef er hier eerder al over: de hype rond het boek Vijftig Tinten Grijs/Fifty Shades of Grey.

Intussen ben ik in de cinemazaal geraakt. Het cliché heeft zich weeral eens bewezen: het boek is altijd beter dan de film. (Zo was het o.a. met Anna Karenina, Christiane F.,… Of kent u een film die wél beter was dan het boek? Tips welkom!)

De verwachtingen werden helemaal ingelost: het is een op-en-top Hollywoodverfilming geworden. Een geromantiseerd verhaaltje over een jong, naïef meisje dat een intrigerende man tegenkomt met een ietwat afwijkende seksuele appetijt. Niet veel op aan te merken. Je moet ervoor zijn, maar als je van een romantische Hollywoodfilm houdt, is dit zeker een van de betere.

MAAR (die zagen jullie wellicht al wel aankomen): aangezien dit een verfilming van een boek is, gaan we natuurlijk vergelijken. En de film kan de vergelijking met het boek absoluut niet doorstaan. Oppervlakkig gezien hebben de makers zich aan de verhaallijn van het boek gehouden. Maar van de sfeer uit het boek is quasi niets overgebleven. Grey is in de film niet half zo getormenteerd als in het boek, de spanning tussen beide personages is in de film helemaal anders, om nog maar te zwijgen van de slappe seks/sm scènes. Of wacht, waren er wel van dat soort scènes in de film? Ik vond de mannelijke acteur ook niet goed gecast. Anastasia en Christian Grey stonden in de film bijna op gelijke hoogte. Een knappere, iets oudere man zou beter gepast hebben. (Als ik dan mag dromen: genre Daniel Craig. Strenge blik, helblauwe ogen, prachtig lichaam.) Eigenlijk een gemiste kans, maar dat konden we op voorhand al voorspellen.

En toch, vrouwelijke lezers: ga kijken. Je moet niet nadenken, gewoon genieten van een mooi, romantisch verhaaltje!

9 comments

 1. Ik ben ook gaan kijken vorige week naar de film! Ik vond de boeken ook veel mooier!!!!
  Tis een film die je moet hebben gezien maar dat is het dan ook! Ik vind hem wat te veel overroepen!
  Mr Grey is absoluut al geen zo’n knapperd ;). Maar ik ben blij dat ik de film heb gezien.

  En inderdaad meestal zijn de boeken zoveel mooier dan de film!!

  Like

 2. Dat Christian Grey verkeerd gecast is staat al een hele tijd vast….. Echt waar vind die gast 3x niets. Ik ga over 1.5 week de film zien. Ben benieuwd, zal proberen het boek los te laten 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s