#Boostyourpositivity: mijn shortcuts in de jungle van het leven

Boost your Positivity gaat zijn derde week in en ik lijk steeds minder voeling met de onderwerpen te krijgen… Maar goed, ook over dingen waarover ik niets denk te weten, kan ik best meepraten… 😉 Here we go!

Hoe zorg jij ervoor dat alles blijft bollen? Heb jij trucjes die ervoor zorgen dat je nooit te laat komt, dat je ondanks je drukke leven toch twee keer per week in de fitness opduikt, dat jij altijd iets op tafel kunt toveren als er onverwacht vrienden langskomen, of een ander talent waarvan mensen denken: hoe doet die dat toch?

Deel je kennis met ons, stervelingen die er misschien minder goed in slagen om bepaalde zaken gebolwerkt te krijgen. Voor deze uitdaging ben ik op zoek naar jouw shortcuts, je lifehacks, de kleine dingen die jij jezelf eigen hebt gemaakt om dagelijkse taken en beslommeringen net iets vlotter te laten lopen. Denk culi, maar net zo goed dagelijkse organisatie, opvoedingstips of financiële planning. Misschien ben jij heel goed in vechtende kindertjes uit elkaar halen, of heb je de ultieme tip om weessokken de baas te blijven. Maakt niet uit wat het is, zolang we er maar iets uit kunnen leren

Op het eerste zicht denk ik geen shortcuts te hebben. Falderie is de eeuwige chaoot bij wie alles uiteindelijk wel op zijn pootjes terecht komt. Ik ben telkens met honderd dingen tegelijk bezig maar weet er in mijn hoofd toch een overzicht over te behouden. (Chaos om me heen, maar geen chaos in mijn hoofd!) Ziehier mijn manieren om het leven makkelijker aan te kunnen:

Go with the flow: ik zal me nooit zorgen maken omdat er wat stof ligt op de grond. In mijn huis wordt geleefd. Als ik niet gepoetst heb, had ik ongetwijfeld belangrijkere dingen te doen. Of had ik gewoon geen zin en dat is ook een goede reden. Hetzelfde als het gaat over rommel. Over een vuile auto. Over alles eigenlijk. (Maar let op: ik ben niet onhygiënisch, ik kuis wel, maar alles met mate. Ik ben geen freak.)

– Waarom moeilijk als het ook gemakkelijk kan? Een kuisvrouw heb ik niet, dat vind ik te duur. (En stiekem vertrouw ik dat ook niet, een vreemde in huis) Maar ik breng wel mijn strijk weg. Ik heb het ooit wel zelf geprobeerd, maar ik heb er noch het geduld, noch de kunde voor.

– Geen zin om te koken? Geen probleem. Er is Quick, Pizzahut, Chinees, restaurants,… Het is geen misdaad om niet de perfecte huisvrouw te zijn.

– Sociale Media en mijn trouwe vriend, de papieren agenda. Vrienden prijzen me wel eens omdat ik zelden een verjaardag vergeet, eraan denk als iemand moest gaan solliciteren,… Ik moet u teleurstellen: ik ben niet perfect, ik ben wel sluw. Facebook herinnert me aan elke verjaardag en dingen waarvan ik vind dat ik eraan moet denken, die noteer ik in mijn agenda. Ik ben er oprecht mee bezig, maar ik kan gewoon niet alles onthouden.

Et voila, zo overleef ik de wereld 😉

Advertenties

15 comments

  1. Nu had ik precies hetzelfde gevoel. Hoe verder de challenge ging, hoe minder voeling ik had met de onderwerpen. Deze week heb ik er de brui aan gegeven, en blog ik weer volgens eigen inspiratie :)Ga jij trouwens naar de brunch op 8/3?

    Like

      1. ik geloof dat het allemaal leuke, lieve mensen gaan zijn. 😉 Is misschien een beetje eng, maar waarom niet proberen?! Als je niet komt, ga je het achteraf misschien jammer vinden! Zou heel fijn zijn je eens in real life te zien!

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s