De hype: Vijftig Tinten Grijs

vijftig tinten grijs

Ik beken: ik heb Vijftig Tinten Grijs van E.L. James gelezen. Erger nog, ik heb ook Vijftig Tinten Donkerder en Vijftig Tinten Vrij gelezen. Het spijt me zeer.

Ik ben de boeken gaan lezen omdat ik nieuwsgierig was (zoals ik ook nieuwsgierig was naar Harry Potter, naar Lord of the Rings en naar Twilight – Bij Harry ben ik tot het vijfde boek geraakt, Twilight ben ik helemaal doorgeraakt, maar van Lord of the Rings heb ik er slechts eentje gelezen…). En inderdaad: Vijftig Tinten Grijs is geen overweldigend goed boek. Het is zelfs niet bijster goed geschreven. Toch heb ik doorgelezen. Waarom? Omdat ik nu eenmaal begonnen was. Dus wou ik ook weten hoe het met die brave Anastasia zou aflopen. En omdat het ook niet altijd grote literatuur moet zijn, het mag wel eens wat luchtiger. Dat beetje SM (en laat ons hierin vooral niet overdrijven. Vijftig Tinten Grijs is heel braaf en op geen enkel moment choquerend) maakt het geheel alleen wat exotischer.

Dus denkt u vooral niet dat ik meteen ook een speciale kamer ben gaan inrichten. Zeker niet. Maar wat ik wรฉl ga doen: de film zien. En ik weet best dat het waarschijnlijk een slappe film zal zijn, zoals ook heel wat recensies zeggen. Maar ik ben van het principe: eens je ergens bent aan begonnen, moet je de hele rit uitzitten. (Al geldt voor Vijftig Tinten Grijs: lees het eerste boek, maar stop er dan mee!) Wat denken jullie?

Advertenties

18 comments

 1. Ik wil wel gaan, maar nu nog gezelschap vinden. Als je nog niemand hebt… ๐Ÿ˜‰ Ik zit halverwege boek 2, maar ik zou beter de draad terug oppikken. Uiteindelijk wil ik wel weten hoe het verhaal eindigt.

  Like

 2. Ik heb de boeken ook gelezen en ondanks de vele gemengde meningen vond ik ze zo slecht niet…
  Naar de film ga ik zeker… staat hier gepland op de kalender… een uitje met vriendinnen ๐Ÿ™‚

  Like

 3. Ik ben misschien nog een stapje erger want ik heb de boeken meerdere keren gelezen. Goed geschreven mwha niet echt, maar het verhaal heeft iets wat me raakt. De moeilijkheid van Christian waarschijnlijk en ja ik ga de film ook echt zien, geen twijfel ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s