#boostyourpositivity: knolselder of friet met mayonaise

knolselder

Een nieuwe week, een nieuwe opdracht voor de #boostyourpositivity challenge. Het weekthema is Energy & Positivity. Deze blogpost gaat over eten, niet echt een van mijn favoriete onderwerpen, maar we maken er het beste van!

Wat zijn jullie favoriete gezonde gerechten? Trekken jullie elke dag tijd uit om vers te koken? Doe je dat met plezier of is dat zo’n noodzakelijk kwaad?

Misschien moeten we starten met te zeggen dat Falderie een moeilijke eter was. Genre spaghetti-met-mayonaise (dat verhaal houden we voor later, deal?). Ik heb intussen de meeste zaken leren eten en nu, op mijn 28ste, durf ik te zeggen dat ik een beetje kan koken. Eindelijk. En een beetje betekent: de dagelijkse boerenkost. Vraag me niet om een ovenschotel in elkaar te flansen of om ingewikkelde gerechten te maken. Koken bij Falderie is: aardappelen, groentjes en vlees. Alles in een apart potje. Want alles samen gooien, daar doen wij niet aan. Te modern.

In principe wordt er ten huize Falderie elke dag gezond gekookt. Nooit uit pakskes, altijd verse groentjes. Ik geniet niet echt van koken, maar een hekel heb ik er ook niet aan. (Laat ons eerlijk zijn: het is aangenamer dan kuisen!) Tot voor kort hoorden bij onze maaltijden per definitie aardappelen (of puree), intussen durf ik de aardappelen wel eens te vervangen door knolselder. Naar’t schijnt minstens even gezond én overheerlijk. Ik kook de knolselder eerst en vervolgens bak ik de blokjes in boter wat aan in de pan. (Tot zover mijn deskundige uitleg…)

Ik hou van gezond eten en het grootste deel van de week lukt me dat ook. Maar ik geloof dat je je af en toe ook wel eens lekker mag laten gaan. Dus lieve mensen, geef mij af en toe ook maar eens een lekker pak friet met…jawel: mayonaise!

10 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s