Horeca in West-Vlaanderen — En hoe het niet moet!

Eergisteren was weer zo’n moment dat ik even heimwee had naar Antwerpen. We waren naar een beurs geweest in Roeselare en hadden zin om ter plaatse ergens alvast een aperitiefje te gaan drinken. Geen probleem zou u denken, Roeselare is een stad en steden hebben per definitie veel en leuke cafés. Dacht ik toch…

Roeselare had ook veel cafés… Die allemaal gesloten bleken te zijn op zondag. In de buurt van het cultureel centrum, aan de Markt,… Veel horecazaken maar allemaal dicht op zondagnamiddag. Ongelofelijk. Dan maar richting Brugge, want dat is toch een grotere stad? Geloof het of niet, maar ook daar waren heel wat door mij gekende cafés gesloten. Uiteindelijk vonden we een leuke (dachten we), nieuwe zaak: Castel Nuovo. Mooi interieur, gezellige sfeer, prijzige kaart. Ik had zin in een lekker wijntje en een bordje charcuterie. Maar dat is er nooit gekomen. Na twintig minuten hadden we nog steeds niets kunnen bestellen. Niet omdat het zo druk was (het was er weliswaar druk, maar het aantal tafeltjes is beperkt), wel omdat de eigenaars (?) liever met oude bekenden stonden te kletsen dan nieuwe klanten verder te helpen. We zijn dan maar andere oorden gaan opzoeken. Maar wat was ik graag even heen en weer naar Antwerpen gereden voor een lekker wijntje…

P.s.: Ik ben absoluut geen zuurpruim die graag zaagt. Ik heb geduld, veel geduld, maar ook mijn geduld kent grenzen… 🙂

Advertenties

11 comments

 1. Wij waren onlangs in Gent ( lichtjesfestival) cafeetje lag langs het parkour. Ze maakten niet eens wat promo. We kwamen binnen, stonden ze met drie achter de bar, te gapen op de derde die op fb zat. Ze waren niet gejaagd hoor. Dan kwam er een grote groep binnen, ! Het was een wonder dat die uiteindelijk aan al hun drankjes geraakt zijn. Commercieel, snel en vriendelijk, dat is de kunst.

  Like

 2. Ai ai ai! Had die nieuwe zaak al gespot, maar zal die dus maar aan mij laten voorbij gaan. Ik snap niet hoe je als zaakvoerder zo ingesteld kunt zijn… Zonde, zowel voor hen als voor de potentiële klant.

  Like

 3. Zo,n slechte service, dat is voor uw blote derrière aan te laten zien. Ooit hebben we ook ergens eens zo lang moeten wachten. En toen uiteindelijk de kip er was, was ze nog rauw. Vriendelijk bedankt en geen vpcent betaald. Geduld is een schone deugd, mais il ne faut pas pousser bobonne. 🙂

  Like

 4. Als je nog eens zin hebt in een charcuterie bordje op zondag ga dan eens naar El Rincon.
  En inderdaad, in Roeselare moet je echt niet zijn op zondag dan ben je beter af in Brugge.
  Die nieuwe zaak – ook al vaak gepasseerd maar nog niet uitgeprobeerd. Iets verderop heb je Phare de vie, onlangs gaan lunchen, zat bomvol en toch snel bediend (en erg lekker) maar helaas ook niet open op zondag.

  Like

 5. Inderdaad héél jammer dat véél horeca zaken dicht zijn op een zondag, maar met de invoer van de witte kassa’s die in 2016 gaan wet worden, kan ik dat goed begrijpen.

  Mensen geloven het niet als ik dat soms zeg, maar we zijn terug naar den ouden tijd van eeuwen geleden aan’t gaan waar ge op zondag enkel naar de bakker/beenhouwer én de kerk kon gaan…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s