Muziek in 2002 – Ain’t it funny

De campagne van #boostyourpositivity heeft me de afgelopen week doen terugblikken op het jaar 2002. Ik begon me daardoor af te vragen naar welke muziek we indertijd zoal luisterden – want is muziek voor een zestienjarige niet een van de allerbelangrijkste dingen ter wereld? Weet u het nog? Spontaan dacht ik aan Spice Girls, Aqua of Steps. Maar dat blijkt niet te kloppen: deze drie groepen bleken allemaal rond die periode te zijn gesplit. (Al maakten ze allemaal ooit wel een comeback)

Ik vond enkele hitlijsten van die tijd terug en wat bleek? De gruwelijke Kylie Minogue bleek onvermijdelijk dat jaar met het verschrikkelijke Can’t get you out of my head & Love at first sight. Nog erger was Nelly met Hot in herre of Hero van Enrique Iglesias. Falderie was die periode nog erg into pubermeisjesmuziek. Avril Lavigne was een heldin (met Complicated en Sk8er Boi) en ook Norah Jones werd dat jaar ontdekt. Maar legendarisch blijft Whenever Wherever van Shakira. Hoewel ik totaal niet kan zingen (lees: ik hoor geen tonen en ik zing kattevals!) deed ik dat jaar, samen met mijn goeie vriendin Jessy, mee aan een wedstrijd. Wat we konden winnen weet ik al lang niet meer. Wat we moesten doen wel. We zongen samen op een cassette dat liedje in en stuurden het op voor de wedstrijd.

Ik bid nu nog steeds dat de plaats waar al die cassettes ooit zijn opgeslagen in rook is opgegaan. Stel je voor dat dat geluidsfragment ooit weer opduikt…

P.s.: Intussen ben ik de muziek van Avril Lavigne al lang ontgroeid – maar daarover ooit meer!

Advertenties

3 comments

  1. Ik herinner me vooral – maar hoe kan dat ook anders; je hoorde het tientallen keren per dag – Las Ketchup met The Ketchup Song. Aaaarghh!
    Gelukkig was er ook Linkin Park om de boel wat recht te houden, want muzikaal stelde 2002 echt niet veel voor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s