#boostyourpositivity challenge. Week 1: Brief aan mezelf

Op de blogs van Lilith en Oontje las ik over de #boostyourpositivity campagne. En ook ik doe mee! Het thema van week 1 is Inner en Self. De eerste challenge is een lastige vind ik. Tiny deed het eerder al: schrijf een brief aan je zestienjarige zelf. Moeilijk. Ooit, in een niet zo heel ver verleden, studeerde ik anderhalve maand sociaal werk. Eén van de allerstomste dingen daar vond ik het constant moeten reflecteren over jezelf. Deed ik niet. Ik vertrok. (Vooral omdat ik na drie jaar studeren niet opnieuw tussen zeventien- en achttienjarigen wou zitten die op maandagochtend liepen te stoefen dat ze op de parking van de discotheek hadden staan kotsen en weer een nieuw grietje hadden versierd…) Maar goed, een brief aan mijn zestienjarige zelf. Op het eerste zicht vind ik niet dat ik zoveel veranderd ben. Toch niet in mijn hoofd.

Liefste Falderie,

Je bent een toffe meid, maar die kleding kan echt niet elke dag. Waar zit je met je gedachten! Broeken, broeken, broeken. Jeans, altijd jeans. Komaan meid, doe eens een rokje of kleedje aan en laat je benen zien. Later ga je die jeans voor jaren afzweren. Omdat een rokje vrouwelijker is. Twaalf jaar later (nu dus) zal je af en toe wel eens opnieuw voor jeans gaan. Omdat het gemakkelijk zit en je niet moet nadenken wat erop past of niet. Maar verder: rokken, kleedjes,…

Met jongens en relaties zijn jij en je vriendinnen nog niet bezig. Niet dat je je daar toen echt zorgen over maakte. Maar moest je het je afvragen waarom je nooit interesse had: met de mannen die je echt interesseren mocht je toen nog niet omgaan. Dat zou van hen namelijk pedofielen maken. Nog een paar jaartjes geduld! 😉

Studeren was zowat je laatste interesse. Dát, mijn beste, zal niet veranderen. Waarom teveel studeren als je ook andere dingen kan doen? Later zal je je inspanningen altijd tot een minimum beperken. Maar hey, voldoende is voldoende he. Eens je aan de hogeschool zit, zal er een hele wereld voor je open gaan. Genieten is de boodschap. Je bent maar even piepjong.

Falderie, weinig echt goede raad hier. Ik zie dat je dat best goed bent aan het doen. Alles kan altijd beter, alles kan altijd anders. Maar zoals het nu is, is het ook goed. Geniet van je jonge jaren.

Later deze week hopelijk nog een foto van mijn zestienjarige zelf. (Als ik dat nog ergens vind – maar hopelijk niet :-))

Advertenties

8 comments

  1. Ik doe hier ook aan mee en die brief vind ik ook al een moeilijk begin! Gelukkig is er instagram! (ik zal maar eens proberen aan de brief te werken)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s