Serena Williams vs Madison Keys

australian openSerena doet het weer: ze staat in de halve finale van de Australian Open tegen de Amerikaanse Madison Keys. Keys is geboren in 1995, Williams in 1981. We kunnen hier al bijna spreken van een clash tussen twee generaties. In de sport gaat de macht meestal naar de nieuwe generatie, maar ik durf geloven dat Serena Williams dat jong gepeupel voorlopig nog wel de baas kan.

Jaren terug volgde ik het tennis heel intensief. Niet alleen door Kim Clijsters en Justine Henin. Ik keek al naar de matchen van de heerlijke Arantxa Sanchez-Vicario en de ongenaakbare Steffi Graf. Ten tijde Kim-Justine stond ik onvoorwaardelijk achter Henin. Serena Williams was nooit een van mijn favoriete speelsters. Maar naarmate de jaren vorderen groeit mijn respect. Haar hele generatie is intussen op pensioen en zij staat daar nog steeds, heersend aan de top. Wat een vechter, wat een atlete. Ik vond haar altijd een slechte verliezer (kribbig als ze verloor, nooit een goed woord voor haar tegenstander), maar misschien maakt haar dat net de grote sportkampioene?! Misschien zorgt net dat voor het killersinstinct. Moet een echte kampioen niet gewoon balen na een nederlaag?

Ik spreek nu alleen over het vrouwentennis. “En de mannen”, denkt u misschien? Wel, daar wil ik het nu eens niet over hebben. Ik baal nog steeds ongelofelijk van het verlies van Rafael Nadal. Verdomme. En u, volgt u het tennis? (of een andere sport?)

Advertenties

3 comments

 1. tennis… ten tijde van Henin en Clijsters wel…

  maar nu zou ik geen match meer uitkijken; het supportersgevoel ontbreekt…

  met wielrennen weet je nooit, vandaag grootste prestatie’s en na twee jaar blijkt vaak dat het zuiver was..

  geef mij maar voetbal, maar na dat spandoek van vorige zondag weet ik het zo niet meer..

  groeten

  Like

 2. Generaliserend: ik ben geen sportfanaticus, maar ik kan wel tenvolle genieten van de schoonheid van het spel. En thans heb ik het niet enkel over tennis.
  Alleen kunstmatige sporten laat ik met graagte links liggen: auto-/motocross, darts, duivensport, biljart en dies meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s