Falderie en de doodgewone dingen

doodgewone dingen

Lilith heeft een nieuwe, toffe rubriek in De Standaard Magazine: Doodgewone Dingen. Elke week vraagt ze een interessante Vlaming naar de doodgewone dingen die zijn hart doen zingen.

Op haar blog staat een lijstje met bloggers die hun doodgewone dingen die hun hart doen zingen al hebben gedeeld. In plaats van stilletjes alle lijstjes te gaan lezen, erbij te glimlachen én te denken wat ik zou plaatsen, ziehier mijn lijstje:

putteke winter, als het sneeuwt en tegelijk de zon hard schijnt, met de ramen openrijden op de autostrade. En koud en warm tegelijk voelen.

– na een hele rottige dag hebben waarin alles verkeerd loopt thuiskomen, getroost worden door de liefste man, een fles champagne opentrekken en meteen alles vergeten zijn (meteen bij het voelen van zijn armen, niet pas nadat de hele fles soldaat is gemaakt ;-))

– toen ik net alleen woonde: naar de supermarkt gaan. nu: naar een buitenlandse supermarkt gaan, genre Auchan, Cora,… (die hebben ze in Wallonië misschien ook wel, maar ook dat voelt een beetje buitenland aan!)

– met wat schrik naar een interview vertrekken (omdat je beseft dat je voorbereiding niet zo denderend is, of omdat je vindt dat de persoon die je gaat interviewen eigenlijk toch niet zo echt heel interessant is) en pas uren later weer enthousiast naar huis rijden. Omdat het wél goed ging, wél een pak interessante quotes opleverde en het zo gezellig was dat je nog een paar glaasjes bent blijven plakken

– de eerste vinger zetten in een verse taart met slagroom. (met échte vers gemaakte slagroom. en enkel de eerste vinger is een vinger, verder eet ik netjes met mes en vork!)

– het zwembad voorbij rijden, bussen schoolkinderen zien uitstappen en opgelucht denken “gelukkig hoef ik die nachtmerrie nooit meer te beleven”. (want ik kan gewoon echt niet goed zwemmen en chloor stinkt)

– een hele bak stekebezen* opeten. alles voor mezelf, niets voor een ander. (ik ben nooit te beroerd om te delen, maar die stekebezen zijn voor mij. allemaal!) *Kontichs voor stekelbessen

9 comments

  1. In de supermarkt rondlopen doe ik ook wel graag, maar aan de kassa staan aanschuiven vind ik de hel. Ik ga daarom altijd naar buiten zonder te betalen (grapje uiteraard). Ik heb nu pas door dat er een rubriek op je blog staat met je interviews – ben ik nu heel traag? Knappe interviews!

    Like

  2. Stekebeiers noemden wij ze en ik heb ze ook al jaren niet meer gezien laat staan ergens gegeten! Ik wed dat dat de “nieuwe oude” vrucht van komende zomer wordt 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s