Vaarwel kerstboom & Verloren Maandag

kerstboom

Kerstmis en Nieuwjaar liggen al een tijdje achter ons. Het eten is gegeten, de cadeautjes zijn allemaal uitgedeeld. Tijd dus om afscheid te nemen van onze tijdelijke vriend, meneer kerstboom. Of nog niet? Hoe lang mag de kerstboom er volgens jullie staan? Tot na Nieuwjaar? Of wachten jullie tot na Drie Koningen?

Ik had het er net met mijn moeder over. Zij zei dat de kerstboom in de provincie Antwerpen zeker tot na Verloren Maandag mag blijven staan. Maar probleem: ik woon in West-Vlaanderen intussen. Hier kennen ze Verloren Maandag en de traditie van worstenbrood en appelbollen blijkbaar niet… Tijd om deze lekkere traditie ook aan alle Bruggelingen te leren kennen!

Eigenlijk vind ik dat de kerstboom gewoon mag blijven staan. Tot volgend jaar Kerst. Maar nu ben ik gewoon lui… ๐Ÿ™‚

14 comments

  1. Ik breek de mijne altijd af na Nieuwjaar vlak voor ik weer aan het werk moet,….en ik woon wel in Antwerpen ๐Ÿ™‚ aan de traditie appelbollen en worstenbrood doen wij al jaren niet meer mee,..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s