Dood aan cc en bcc!

De vakantie is voorbij en iedereen is weer aan het werk. Dat is duidelijk merkbaar als je je mailbox opent. En het moet er even uit: er is iets dat me mateloos irriteert. En de hele wereld lijkt wel in hetzelfde bedje ziek. De allerslechtste “uitvinding” aan de mail is wellicht het balkje waar je andere personen in cc kan plaatsen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik kan amper een mail openen of er staat wel minstens één iemand in cc. En waarom eigenlijk?

Ik moet bekennen: ik durf me er ook wel eens aan bezondigen. En dat moet stoppen. Ik ging geen goede voornemens maken dit jaar, maar met dat voornemen breek ik nu alvast. Mijn goede voornemen voor 2015: dood aan cc (en bcc! – zo mogelijk nóg erger. Want dat is gewoon vals!) Ik plaats vanaf nu niemand meer in cc. Ook een mail moet persoonlijk blijven en dat kan niet als Jan en klein Pierke meeleest. En als ik vind dat mijn mail meerdere mensen aanbelangt, dan plaats ik die bij “Aan/To”.  Benieuwd of me dat zal lukken! En jullie, hoe gaan jullie met dat soort zaken om?

P.s.: Misschien is de slechtste uitvinding niet cc of bcc, maar de mail op zich?!

14 comments

 1. Ik moet maandelijks ook mails versturen aan meerdere personen en eerlijk, ik ben een kieken dat niet weet hoe het moet om niet alle emailadressen te zien. Alle hulp is welkom!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dan moet je ze in de BCC balk zetten.
  Maar dat is niet zozeer waar ik me aan erger hoor!
  Ik vind het gewoon heel vervelend als iemand een mail naar mij stuurt met zeven collega’s in cc,
  of als ik een mail van klanten krijg waar ook weer vijf mensen in cc staan. wat is het nut daar in hemelsnaam van?!

  Like

 3. in veel gevallen WIL die persoon die in cc staat dat helemaal niet, en dumpen ze de mail direct de prullenbak in.
  BCC gebruik ik wél regelmatig, en dat is gewoon om de mailadressen van diegenen aan wie ik het stuur (meestal moppen e.d.) onzichtbaar te houden. Gewoon om hun privacy te bewaren zeg maar. Want vaak krijg ik mails waarin wel meer dan 30 mailadressen IN de mail staan. Vind ik ongeoorloofd!

  Like

 4. O jee, ik maak me daar zeer schuldig aan. Niet uit valsheid, maar omdat ik van mening ben dat deze mensen ter info op de hoogte gesteld moeten werden van de inhoud.
  Bcc. Dat vind ik niet oké.

  Like

  1. bcc vind ik soms vals, cc niet hoor!
   het kan zijn dat mensen op de hoogte moeten worden gesteld, dan is het ook helemaal ok. maar ik krijg heel vaak mails waarbij ik denk “waarom krijg ik deze eigenlijk?” of ik krijg een mail waarin drie mensen in cc staan die er eigenlijk niet echt zaken mee hebben…

   Like

 5. Je hebt een punt hoor. Ik vind dat het wel nuttig kan zijn maar in de praktijk is het inderdaad zo dat er veel te veel mensen in cc staan. Het is trouwens ook tijdrovend, hoeveel mails krijg je zelf ook niet waarvan je denkt “couldn’t care less” maar je hebt er toch maar mooi je tijd mee verspild.

  Like

 6. Vroeger verstond ik er de “ballen” van, wat cc en bcc betekende. Ik ben beginnen bcc te gebruiken, toen mensen niet wilden dat anderen hun e-mailadres konden lezen. Of ook om misbruiken te voorkomen, waarna iedereen zo maar naar mijn “vriendenkring” een mail kon sturen. Ik geloof dat zelfs dat laatste ooit plaats vond en ik wel maatregel moest treffen. Ondertussen mail ik naar niemand meer. Maar voor dat bestaat er helaas geen knopje boven de mail.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s