Muziektip: Vaya Con Dios

vaya con dios - dani klein

Leuke opdracht voor De Streekkrant en De Zondag onlangs: ik mocht in Brussel Dani Klein van Vaya Con Dios gaan interviewen. Heel fijn, te meer omdat het een van de laatste kansen zal zijn geweest om Dani Klein te spreken. Na jaren touren zet ze immers definitief een punt achter Vaya Con Dios.

En nu, lieve mensen, komt het beschamende deel: ik kende Vaya Con Dios uiteraard van naam, maar ik besefte ineens dat ik geen enkel – maar dan ook geen enkel – nummer van hen kon opnoemen… Een paar dagen later had ik dat gat in mijn cultuur gelukkig gedicht. Al snel kwam ik erachter dat ik heel wat nummers toch kende, maar dat ik gewoon niet wist dat het van Vaya Con Dios was. Wat een pareltjes! Daarom een beetje reclame: ter gelegenheid van het afscheid brengt de platenfirma nog een laatste plaat uit: de cd + dvd Thank you all! Misschien een leuk idee voor onder de kerstboom?

Ik vraag me nu af: zou ik nog veel van die gaten in mijn cultuur hebben? Kans is groot, niet? Hebben jullie onlangs nog van die overbekende artiesten voor het eerst ontdekt?

8 comments

      1. Ach zo. Ja, ik heb dat ook wel al voorgehad. Vooral dan met muziek uit de jaren tachtig, de radio stond vaak aan bij ons thuis maar ik had toen nog geen interesse voor wat er gezegd werd tussendoor 🙂

        Like

  1. Ik heb al jaren een aantal CD’s en een live-DVD van Vaya Con Dios. Dani Klein volg ik al van toen ze nog samen met Marcel Vanthilt bij Arbeid Adelt zong.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s