Will Tura doet het weer

Vorige week werd Koningin Fabiola begraven. Deze post gaat niet over de monarchie, noch over Fabiola. Ik vind dit niet de juiste plaats, noch het juiste moment om mijn mening over de Belgische monarchie te spuien. Meer nog, de reacties die ik op internet las over het overlijden van Fabiola, waren niet aan mij besteed. Als zo iemand sterft, mag dat volgens mij niet aangegrepen worden om stellingen contra de monarchie te verkondigen.

Nee, deze post gaat over Will Tura, koning van het Vlaamse lied. Goede, oude Will mocht – net als tijdens de begrafenis van Boudewijn indertijd – een van zijn klassiekers brengen. Hoop doet leven. Ik hou wel van Vlaamse muziek (ik heb een gênante platenkast boordevol Nederlandstalige muziek). Will Tura ken ik daarentegen niet zo goed. Ooit ging ik wel eens naar een kerstconcert van hem in mijn geboortedorp en dat was ronduit indrukwekkend. De man heeft een stem als een klok en kan écht wel zingen. Nog indrukwekkender was wellicht de sterkte gelijkenis met de beelden van 21 jaar geleden toen Boudewijn stierf. Zijn stem heeft de tand des tijds goed doorstaan en ook qua uiterlijk lijkt de man geen 21 jaar verouderd te zijn. Sterk!

10 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s