Falderie, de wegpiraat

Grote frustratie. Toen ik op het werk toe kwam lag er vorige week weer een “leuke” brief voor mij te blinken. Post van mijn goede vrienden, de politie. Of ik zo goed wilde zijn hen zestig euro te sponsoren… Te snel gereden. Geen ontkomen aan.

Beroepshalve rijd ik heel wat kilometers. Enkele honderden per week haal ik met gemak. Ik weet dat te snel rijden fout is. Maar het gebeurt voor je het beseft. Elke keer weer. Na zo’n boete, hou ik me altijd wat in. Zestig euro is niet het einde van de wereld, maar het pikt toch een beetje. Zonde van het geld. Dus nu rijd ik enkele weken als een slak. Maar ik weet dat het onvermijdelijk is… Na een tijdje vergeet je die boete. En als het dan laat is en je moet nog naar huis, of als je die afspraak bij je klant maar met moeit zal halen… Dan gaat de voet weer naar het gaspedaal. Heerlijk vlammen over de verlaten autostrade en… *flits* …weer zo’n brief.

En wat voor chauffeurs zijn jullie? Krijgen jullie die onaangename brieven ook wel eens in de brievenbus?

15 comments

 1. Ik houd ook hout vast, maar op dat vlak is het hier rustig. Best mogelijk dat er morgen zo’n brief in de bus steekt want met snelheden als dertig per uur in de buurt van scholen ben je rap boven de limiet.

  Like

 2. Ik heb er ook al een paar betaald… gelukkig is het nu al even geleden.
  Door naar de ‘Weg-politie’ te kijken, ben ik mij toch meer bewust van mijn snelheid en andere verkeersovertredingen (over een volle witte lijn rijden…).
  Ik probeer er op te letten, maar tja soms kan men wel eens gehaast zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik probeer altijd onder de 10km per uur boven de maximum snelheid te blijven in de hoop net niet geflitst te worden 🙂 Maar ik begrijp het… Mijn man zit in een gelijkaardige situatie, elke dag op en af van Brugge naar Antwerpen… Eens hij dan eindelijk de file achter de rug heeft, gaat het ook soms wat te snel maar als je eerst 45 minuten file achter de rug hebt en je moet dan nog één uur om thuis te geraken… Tja, dan is het natuurlijk rap gebeurd.

  Like

 4. ik probeer me overal aan de toegestane limiet te houden, want ik vind het toch wel te duur voor iets waar je niks in ruil voor krijgt….
  Maar op een verlaten stuk middenin de nacht durf ik ook wel ’s zondigen

  Like

 5. Ik heb een zware voet,maar verkeersovertreding voor te snel rijden één keer. Toen stonden er hier op de J. Van Rijswijcklaan nog geen camera’s maar wel een auto van de politie geparkeerd en hoppa ticketje volgde.

  Maar ondanks de zware voet niets… ik rij wel altijd wat ik mag rijden, ik ga niet met een slakkegantje 80 rijden waar 90 mag. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s