Raad over WordPress

Lieve bloggers, zeg eens eerlijk, wat vinden jullie van de lay-out van dit blogje hier? Wees maar eens écht eerlijk!

Ik ben er (nog) niet gelukkig mee. Spuuglelijk is het niet, maar mooi kan je het bezwaarlijk noemen. Misschien is het gewoon geen mooi thema? Of misschien slaag ik er gewoon niet in om het wat op te leuken?

Dat laatste zal er zeker wel mee te maken hebben. In een ver verleden studeerde ik Journalistiek. Voor mijn eindwerk moest ik zelf de lay-out van mijn magazine verzorgen. Een ramp. Ten eerste vond ik het gewoon niet leuk om te doen. Ten tweede heb ik gewoon geen smaak. (Zucht… het is eruit..) Ik mengde de gekste kleuren bij elkaar, tot mijn docente in wanhoop uitriep dat ik er zo geen hoerekot van moest maken. Ze had gelijk. Het leek nergens op.

En dat gevoel heb ik nu ook met mijn blog. Kunnen jullie me niet wat tips geven om er een mooier plaatje van te maken. Moet ik van thema veranderen? Moet ik iets anders doen? Bedankt!

P.s.: Moesten jullie je nog afvragen hoe het met mijn eindwerk is afgelopen… Ik was geslaagd en het tijdschrift zag er uiteindelijk nog vrij deftig uit. Ik kan het dus..mits de nodige sturing… 😉

16 comments

 1. Ik volg je berichten via mijn “lezer”. Ben dus speciaal naar je blog moeten surfen om eens een kijkje te nemen. Het is zeer basic. Zeker geen hoerenkot. Een omslagfoto kan misschien wat kleur brengen maar zoals gezegd, ik ga het niet meteen merken via de lezer. Ik volg blogs vooral voor hun inhoud.

  Like

 2. Zo’n omslagfoto kan zeker leuk zijn, maar ik heb er zelf geen omdat ik niet weet hoe ik dat in mijn thema moet zetten. Je blog is simpel. Maar wie ben ik om je te beoordelen!? Heb je mijn blog al wel eens bekeken???

  Like

 3. Nu is het vrij simpel met weinig toeters en bellen. Het lettertype vind ik wel wat groot. En de titel van de blog is kleiner dan de titel van de blog posts, dat lijkt me wat vreemd. Verder zou een banner met kleur de boel wat kunnen opvrolijken (maar zelf heb ik die ook weggedaan omdat het formaat niet meer paste).

  Like

 4. allereerst proficiat met dat eindwerk!
  Ik vind dat grote lettertype een meerwaarde. Ook oudere mensen (als ik… 😉 ) lezen wel ’s blogs, en ook m’n ogen zijn nu eenmaal geen 3 x 7 meer.
  Maar het is erg eenvoudig, dat wel. Misschien zijn er bij dit thema wel opties mogelijk? Helaas moet er voor kleuren vaak een betaalde upgrade komen, en die wil ik zelf ook niet.
  Er zijn genoeg mooie thema’s te vinden op wordpress. Kijk even rond naar andere blogs, en als je een mooi blog voorbij ziet komen kan je eventueel het thema overnemen

  Succes!

  Like

 5. Ik gebruik momenteel hetzelfde thema 🙂 omdat ik ook mijn ding niet vind, nochtans zit het “ding” volledig in mijn hoofd, maar ik vrees dat ik het dan zal moeten laten ontwerpen op mijn eigen domein, zou dat niet cool zijn,……:-). Het is een hele basic lay-out, maar toen ik er ooit eens over blogde kreeg ik het antwoord, de inhoud telt, ik ben dat blijven onthouden 🙂

  Like

 6. ik zie al dat er verschillende tips is gegeven. Het gaat erom waar jij zelf het prettigst bij voelt. En ik heb gaandeweg elke keer weer wat gewijzigd, aangepast.

  Like

 7. Het is misschien simpel maar persoonlijk vind ik dat meer niet hoeft. Het leest vlot, zo. Het enige dat ik wel zou veranderen is de Space oddity bovenaan, ik veronderstel dat dit de naam van het thema is? Maar ik heb mooi praten mijn man kent daar meer van dan ik en heeft mijn thema wat gepersonaliseerd toen ik begon 🙂

  Like

 8. Stoeien met de vormgeving van mijn blog is niet mijn sterkste kant.
  In mijn teksten zitten zelfs na publicatie verschrijvingen en echte taalfouten.

  Een sobere vormgeving zoals deze leest voor mij plezierig.

  Vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s