“6 December is de dag, dat je speelgoed vragen mag. Aan Sinterklaas en Zwarte Piet, jou vergeten doen zij niet” Maar wij hen wel?

Het moet me toch even van het hart. Stilaan zie je overal kerstbomen en kerstversiering opduiken. En dan breekt mijn hart eventjes. Ik hou van tradities, maar die tradities moeten wel in de juiste volgorde worden gevierd. In december zijn er twee feestmomenten: eerst is er Sinterklaas, dan pas de Kerstman. Ik mag de kleutertijd dan misschien wel al eventjes ontgroeid zijn, toch vind ik dat we de traditie van Sinterklaas in ere moeten houden. Bovendien wil ik de goede man niet schofferen. Hij heeft het tegenwoordig al moeilijk genoeg met die hele hetze rond Zwarte Piet…

Mijn motto: eerst Sinterklaas, dan pas Kerstmis. Hoe doen jullie dat?

7 comments

  1. Ik denk er net hetzelfde over (zie ook mijn blog). In Brugge zijn ze naar mijn mening 3 weken te vroeg met Kerst begonnen, in Gent lijken ze zich er verstandiger mee om te gaan. Nu ja, het moet allemaal geld opbrengen hé. Voor de “gezelligheid” alleen doen ze dit niet hoor. Ik kreeg vandaag een mail van de Fnac: “dit weekend -10% op al uw kerstaankopen”, terwijl zaterdag de Sint er langskomt! Hoe absurd is dat…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s