Te vrolijk

Ken je ze ook? Mensen die altijd vrolijk, vriendelijk en goedgezind zijn? Gruwelijk! Nu fronst u misschien de wenkbrauwen. “Hoezo gruwelijk? Is iedereen niet vrolijk, vriendelijk en goedgezind in de ideale wereld?” Uiteraard. Ik ben heus geen zuurpruim die nooit vrolijk is, zich altijd zorgen maakt en zelden lacht. Integendeel, ik ben doorgaans positief ingesteld en ik hou van het leven. Maar soms, heel soms, zit het mij ook eens tegen. Soms zie ik de wereld niet in kleur maar gitzwart. En dan mopper ik en klaag ik en zaag ik. Dat duurt nooit lang. Maar die momenten zijn er. Omdat ik een mens ben. En mensen zijn maar mensen. De perfecte wereld bestaat niet. Zelfs niet voor het zondagskind dat ik ben.

En daarom wantrouw ik ze. Die mensen die nooit sip kijken, nooit klagen en altijd overdreven vrolijk doen. Want achter die lach, die ludieke Facebookstatussen en dat perfecte gordijntje gaat volgens mij vaak kommer en kwel schuil. Ze acteren. En dat kunnen ze. Dat kunnen ze zelfs goed. Maar ze zijn niet echt. En ik hou van echt. En u?

7 comments

  1. Ik kan enorm van het leven genieten en al fluitend erdoor stappen maar er zijn dagen, dat ik gewoon in bed wil blijven liggen het liefst met mijn deken over het hoofd 🙂

    Like

  2. Niemand heeft een perfect leven, ieder huisje zijn kruisje, weet je wel. De sociale media en de reclame doen ons helaas anders geloven, en ja, ik gruwel daar ook van. Leuke blog heb je hier trouwens!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s