Paris sera toujours Paris. La plus belle ville du monde…

Je kan de mensheid volgens mij opdelen in twee categoriën: Parijs-mensen en Londen-mensen. Ik ben zonder enige twijfel een aanhanger van het Parijs-gedachtegoed. Het is een bijna jaarlijkse afspraak en ik blijf de stad even boeiend en aangenaam vinden. Niets maar dan ook niets kan mij daarvan af brengen. Parijs, de mooiste stad ter wereld.

Maar… – er is altijd een maar in dit soort verhalen – … het ondenkbare is gebeurd: mijn huisgenoten (zij-die-niet-met-naam-genoemd-wensen-te-worden-op-het-gevaarlijke-internet) willen dit jaar niet naar Parijs (zoals ik al gepland had) maar naar Londen. En ik hou niet van Londen. Ik ben er één keer geweest en ik vond het er kil, vuil, …

Gelukkig sta ik open voor nieuwe dingen en zo zal ik ook Londen maar een tweede kans geven zeker? Dus, lieve medebloggers, overtuig me van de schoonheid van Londen. Hebben jullie leuke hotels, eetadresjes, shopadresjes,… die jullie met me willen delen? Misschien wordt onze reis naar Londen dan toch een schoon avontuur.

14 comments

 1. Ik was nu net niet onder de indruk van Parijs. Maar toegegeven ik ben er nog maar 1 dag geweest en dat was op en af. Ik heb het niet echt een kans gegeven.
  Een tip: Ga kijken naar Avenue Q, een superleuke voorstelling.
  Ga eten in ‘The Apprentice’. Daar krijgen mensen met een problematisch verleden een nieuwe kans. Ga naar Covent Garden, bezoek Notting Hill.
  Maar vooral, geniet met een open geest, niet met een Parijse geest 🙂

  Like

 2. Londen vs Parijs… Ik ben er nog niet uit… Ik heb ze allebei al bezocht maar beide bezoeken dateren van minstens 15j geleden, toen ik zelf nog een tiener was. Tips heb ik dus jammer genoeg niet direct maar ik kijk nieuwsgierig mee. Londen staat op het verlanglijstje voor onze eerst volgende citytrip, ik ben vooral ook benieuwd naar een betaalbaar en leuk hotel!

  Like

   1. Bij Hoxton Square heb je een hotel dat niet duur is. Ik denk een Holiday inn, het is meer een business hotel, niet echt gezellig, maar vlakbij de metro. Als ik me niet vergis, is het gelegen in Old Street.

    Like

 3. Ik vind ze allebei supersteden… Parijs wil ik ook ooit, ooit!, een paar jaar wonen. Londen daar is mijn vriend wég van. Ik vond vooral al hun parken mooi, zoveel groen!

  Like

 4. vergeet Londen en leef toe naar Parijs (Of Madrid, Barcelona, Sevilla, Lissabon, Porto, Berlijn, Munchen, …) – steden genoeg. Al moet ik toegeven dat Parijs net dat tikkeltje meer indruk maakt op de doorsnee toerist 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s